Obeliscul Carolina, aflat în Piaţa Muzeului din municipiul Cluj-Napoca, a fost vandalizat, persoane necunoscute desenând pe acesta cu vopsea roşie şi scriind câteva litere cu vopsea verde, iar Primăria urmează să sesizeze Poliţia.

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au declarat, duminică, pentru corespondentul Mediafax, că la rectificarea bugetului local din luna septembrie se vor aloca bani pentru aplicarea unui strat anti-graffiti pe mai multe monumente şi statui din municipiu.

„Vom face, luni, o sesizare la Poliţie, pentru vandalizarea Obeliscului Carolina din Piaţa Muzeului. Din câte am văzut, persoane necunoscute au desenat graffiti pe ea şi au scris diverse litere cu vopsea. Cerem prinderea şi pedepsirea autorilor pentru că acest fenomen de vandalizare a unor monumente din Cluj-Napoca ia amploare. În luna septembrie, vom aloca bani la rectificarea de buget pentru aplicarea unui stat anti-graffiti pe mai multe monumente şi statui din oraş, cum sunt Matei Corvin şi Carolina. Doar pentru statuia Matei Corvin costul unei astfel de operaţiuni se ridică la circa 60.000 de lei”, au spus reprezentanţii municipalităţii.

Pe statuia Carolina, situată în Piaţa Muzeului din Cluj-Napoca, au fost făcute desene cu vopsea roşie şi scris cuvântul „Mad” cu vopsea verde, titrează Mediafax.

Obeliscul Carolina a fost ridicat în anul 1831 în memoria împărătesei Austriei, Carolina Augusta, care a făcut în anul 1817 o vizită la Cluj împreună cu soţul ei, împăratul Francisc I.

Stilul atacului cu graffiti e specific anarhiștilor clujeni de origine maghiară, care au murdărit toate imobilele istorice din centrul istoric al Clujului cu așa zise opere de artă specifice Barcelonei anilor 30 ai secolului trecut.

NapocaNews20150823-130814