Distribuie articolul

Potrivit înțelegerilor convenite la nivelul Uniunii Europene, României îi va fi repartizat un lot de imigranţi, după ce Serbia și Macedonia au făcut apel, ieri, la Uniunea Europeana să acționeze pentru a rezolva criza imigranților.

Interpelarea a avut loc în cadrul unui summit care se desfășoară la Viena, și la care participă lideri ai guvernelor din Balcanii, dar și cancelarul german Angela Merkel.

Destinația aleasă de imigranți este Germania, unde speră să-și refacă viața. Până să ajungă în Germania, mii de refugiați traversează țările din apropierea granițelor țării noastre.

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a declarat, ieri seară, la Bacău, că imigranții ce vor fi repartizați României vor fi controlați din punct de vedere medical și li se va acorda asitență medicală gratuită.

”Controlul medical este firesc având în vedere faptul că respectivele persoane vin din regiuni diferite, zone ce se confruntă din punct de vedere medical cu probleme diferite.

În Siria spre exemplu se consemnează în prezent multe cazuri de poliomelită. Așa că va fi necesară investigarea stării de sănătate a imigranților”, a explicat Nicolae Banicioiu.

Ministrul Sănătății a mai spus că toți imigranții ce vor fi primiți oficial în România vor beneficia de asistență medicală de urgență în mod gratuit.

Paul Panait