România va acorda Republicii Moldova un ajutor nerambursabil de 100 de milioane euro, banii urmând să fie folosiţi pentru continuarea proiectelor de interconectare energetică, a infrastructurii de transport, dar şi pentru extinderea SMURD şi modernizarea unor puncte de trecere a frontierei comune.

Anunţul a fost făcut de premierul Victor Ponta, care se află, joi, într-o vizită oficială la Chişinău.

„România, dincolo de vorbe frumoase pe care le primiţi de la foarte multă lume, are obligaţia să facă şi lucruri concrete, nu decât vorbe frumoase, că vorbele frumoase nu ţin totdeauna de cald, cum se spune”, a afirmat Victor Ponta la finalul discuţiilor cu omologul său moldovean, Valeriu Streleţ.

El a trecut în revistă proiectele deja derulate şi a exprimat disponibilitatea României de a ajuta Moldova şi în continuare pentru dezvoltarea infrastructurii energetice, a SMURD, pentru reforma fiscală, a justiţiei, a altor instituţii ale statului.

Victor Ponta a reafirmat faptul că România va rămâne în continuare „un sprijinitor” al Republicii Moldova pentru integrarea în UE, atât în ceea ce priveşte acordarea de asistenţă în procesul de integrare, pentru modernizarea statului, dar şi prin politica susţinută la Bruxelles.

„Tot ceea ce va ţine de ceea ce poate să facă România şi putem măcar să insistăm de fiecare dată pentru Moldova, să nu se uite când se discute marile probleme ale Europei. Totdeauna sunt alte probleme, e Grecia, emigranţi, noi întotdeauna spunem: Nu uitaţi de Moldova, Moldova care a semnat acordul de asociere, care face eforturi, care este într-o zonă dificilă şi o zonă tulburată, cu atât de multe conflicte şi atât de multe interese divergente, şi pentru asta puteţi să vă bazaţi pe noi fără niciun fel de ezitare”, a spus Ponta.