Un protest al locuitorilor capitalei Libanului impotriva administratiei a degenerat intr-o veritabila revolutie care ameninta sa schimbe guvernul. Motivul a fost proasta gestionarea a deseurilor in capitala, principala groapa de gunoi de la Al-Nameeh fiind inchisa de autoritati, munti de gunoi aparand pe strazile Beirului.

Mii de protestatari au iesit in strada in Beirut si cer demisia a doi miniștri, după ce sute au fost rănite într-o demonstrație similară săptămâna trecută.

Mișcarea de organizare din spatele protestelor de stradă numita simbolic „Puți!a declarat că va escalada” protestele sale publice, cu excepția cazului in care ministrul de interne responsabil pentru presupusa brutalitatea poliției va fi înlocuit, împreună cu ministrul mediului, care se ocupă de colectarea gunoiului, vinovat de aceasta criza care a lăsat străzile din Beirut pline cu gunoi.

Judetul Cluj se afla in pragul unei crize similare. Dupa ce rampa de gunoi de la Pata Rat a fost inchisa, intregul judet a ramas in imposibilitatea de a depozita gunoiul. Criza se datoreaza incompetentei monumentale a Consiliului Judetean care, desi stia ca are un termen limita pentru realizarea unei noi rampe de gunoi, nu a reusit sa gestioneze aceasta situatie. In acest moment municipiul Cluj-Napoca isi transporta gunoiul la Oradea, iar localitatile din judet fie stau cu munti de gunoaie pe marginea drumului, fie ii transporta pe rampa temporara aflata in proprietate privata. Solutia de compromis a CJ Cluj, mult laudata de presedintele Marius Szeplekan, este doar una temporara, orasul Cluj-Napoca riscand sa ajunga intr-o criza similara cu Beirutul pana la sfarsitul acestui an.

NapocaNews