În timp ce peste 140,000 de refugiați sirieni au intrat în Ungaria doar în 2015, grija europarlamentarilor unguri este de a se lamenta cu orice ocazie referitor la Trianon. Parlamentarul Jobbik, Krisztina Morvai, a declarat recent că ziua semnării tratatului de la Trianon, este o zi de doliu pentru unguri.

Între timp, Ungaria, a cărei populație este de doar 10 milioane de locuitori, este invadată la propriu de către refugiații din Siria, peste 4000 de refugiați trecând zilnic granița din Serbia în Ungaria. Cu toate că guvernul maghiar a construit un gard de sârmă la granița sudică a țării, imigranții care fug de războiul civil din Siria sau de conflictele din Afganistan sau Pakistan, ajung în Ungaria fără nicio problemă.

Autorităţile ungare au declarat că circa 140.000 de imigranţi au sosit din Serbia în Ungaria în cursul acestui an. Numărul refugiaţilor care au ajuns în Europa a crescut mult în ultimele săptămâni, în condiţiile în care aproximativ 3.000 de persoane traversează zilnic graniţa Macedoniei cu Grecia, după care se îndreaptă către nordul Serbiei, Ungaria şi apoi către ţările mai bogate din zona Schengen.

Ceea ce unii numesc justiție divină este o lămurire a paradoxului revizionismului maghiar, care dorește revenirea la granițele de dinaintea Primului Război Mondial, înglobând minorități naționale care cumulat ar depăși populația totală a Ungariei. Valul de imigranți non-europeni pune o problemă morală Ungariei, nu doar de securitate sau economică. Va reuși Ungaria să facă față valului de imigranți din Siria, Afganistan și Pakistan? Sau va rămâne în continuare preocupată de revizionismul său desuet, asemeni conducătorilor Imperiului Bizantic, care dezbăteau sexul îngerilor în timp ce armatele lui Mehmed se aflau la porțile orașului?

NapocaNews