În timp ce SRI, filiala Eduard Hellvig, şi Parchetul General, filiala Nițu, deja subordonate ideologic Insitutului Elie Wiesel se ocupă cu monitorizarea şi hărţuirea patrioţilor români care citesc şi promovează cărţi de Mircea Vulcănescu, Radu Gyr, Petre Ţuţea, Mircea Eliade sau Emil Cioran, criminalul de război Horthy Miklos e cinstit la Zilele Culturale Maghiare și omagiat.
images

La 15 septembrie 1940 soseşte în Cluj, regentul Ungariei, amiralul Miklos Horthy, călare pe un cal alb potcovit cu copite de aur şi defilează prin centrul oraşului. Datorită Diktatului de la Viena din 30 august 1940, România a pierdut Nordul Transilvaniei. Din Transilvania, pe vremea regentului Horthy, au fost trimiși spre exterminare în total circa 166.000 de evrei, din care circa 15.000 în 1941. Aproximativ 150.000 au fost deportați în 1944, după ocuparea Ungariei de către trupele naziste (operațiunea Margarethe I) și instaurarea unui guvern pronazist (operațiunea Panzerfaust).

Vă prezentăm imagini inedite cu intrarea trupelor horthyste și a amiralului Miklos Horthy în orașul românesc Cluj-Napoca, fapt care nu intră în incidența Legii antinaționale și anticonstituționale nr. 217/2015, deoarece aceasta prevede doar măsuri de prigonire a valorilor românești și ale României.

NapocaNews