CFR Cluj a câștigat meciul cu FC Botoșani, scor 3-1, fără să întâmpine vreo opoziție din partea moldovenilor, veniți în inima Ardealului apăsați de povara unui start de campionat de coșmar.

Fără a diminua meritele victoriei CFR-ului, un alt aspect trebuie evidențiat după această înfruntare. Adus parcă de nicăieri, Cristian Lopes a fost eroul meciului cu FC Botoșani, grație celor trei goluri reușite, și se anunță noul golgheter din Gruia.

Atacantul de 26 de ani, venit în această vară de la Alicante, a deschis scorul încă din minutul 15, după o lansare perfectă în adâncime.

După alte 6 minute spaniolul dubla avantajul echipei sale și devenea tot mai evident că adversarii nu pot să-i citească ideile. Până să-și definească opera, Gabriel Vașvari a înscris pentru oaspeți, însă, golul nu a relansat meciul așa cum s-ar fi așteptat oficialii

din moldoveni. Dominați la toate capitolele, fotbaliștii lui Leo Grozavu nu au putut să-l oprească pe Lopes să înscrie pentru a treia oară, în minutul 58, din pasa lui Beleck.

Spaniolul a reușit astfel, primul hattrick din actualul campionat, iar jocul pragmatic al ardelenilor, de când sunt pregătiți de Francisc Dican, îi face pe suporteri să năzuiască la o nouă performanță echivalentă cu prezența în cupele europene.

CFR are 9 puncte în clasamentul Ligii 1, după tot atâtea etape, însă, la sfârșitul acestei luni este foarte posibil ca echipa din Gruia să-și recupereze penalitatea de -6 puncte cu care a început campionatul în curs, ceea ce ar însemna un salt până pe poziția a treia a clasamentului.

Paul Panait