Universitatea Cluj a obţinut, la Cisnădie, al doilea succes stagional, scor 23-22, în confruntarea cu echipa locală CS Măgura, din cadrul etapei a III-a a Ligii Naţionale.

Este al doilea meci consecutiv, după cel cu Corona Braşov de pe teren propriu, când elevele antrenoarei Carmen Amariei obţin victoria în ultima secundă de joc.

La Cisnădie, victoria a fost adusă de aruncarea impecabilă a Corinei Biriş, care a plasat perfect mingea peste zidul echipei gazdă, la o rauncare de la 9 metri.

Până la aruncarea decisivă meciul a fost echilibrat, cu un uşor avantaj de partea gazdelor în prima repriză, atunci când fetele lui Alexandru Weber au dus scorul la 9-6, în favoarea lor.

Clujencele nu au cedat nici fizic, nici mental, şi au revenit de fiecare dată în meci, la pauză tabela indicând un avans minim (14-13) pentru CS Măgura.

În actul secund Universitatea a intrat mult mai decisă pe suprafaţa de joc şi a preluat iniţiativa ducând foarte repede scorul la 20-18 în favoarea ei.

După o perioadă de joc echilibrată, gazdele au egalat la 21, în ultimul minut, dar tot clujencele aveau să se arunce în atac şi au obţinut aruncarea de la 9 metri, în urma căreia au câştigat disputa de la Cisnădie.

Magda Paraschiv şi Cristina Laslo au fost principalele marcatoare ale lui ”U”, cu câte 5 goluri. Cu două victorii în trei meciuri Universitatea Alexandrion Cluj ocupă un onorabil loc 8 în clasamentul Ligii Naţionale şi va evolua în etapa viitoare, acasă, cu HCM Roman.

Meciul este programat, sâmbătă 12 septembrie, de la ora 15.00, la Sala Polivalentă.

Paul Panait