Echipa naţională de fotbal a României nu a reuşit să învingă nici reprezentativa Greciei în această campanie de calificare la Euro 2016.

Meciul disputat ieri seară, la Bucureşti, s-a terminat la egalitate, scor 0-0, iar impresia generală este acea că „Tricolorii” nu merită să meargă în Franţa.

România a jucat mai avântat decât în precedenta partidă, cu Ungaria, şi putea deschide scorul încă din minutul 17, când Budescu nu şi-a calculat bine paşii şi a tras slab.

Au urmat încercările lui Keşeru (min. 18 şi 41) şi Torje (45), fără niciun efect pe tabela de marcaj. Tot mijlocaşul de bandă al naţionalei „Tricolore” a fost cel mai periculos şi în repriza a doua, dar de fiecare dată şuturile lui nu au avut intensitatea

necesară. A urmat o lovitură liberă din marginea careului de 16 metri al Greciei, dar nici Sânmărtean nu a reuşit să trimită balonul în plasa porţii lui Karnezis.

S-a terminat 0-0 şi România rămâne singura echipă din grupa F fără înfrângere, dar „tricolorii” nu au mai marcat de 340 de minute, adică în ultimele trei jocuri.

În urma rezultatului de luni, România se menține pe locul 2 în grupa F, cu 16 puncte, unul mai puțin decât liderul Irlanda de Nord și la trei puncte în fața Ungariei (13 p), care tot luni a terminat la egalitate, scor 1-1, meciul cu nord-irlandezii.

Până la finalul campaniei de calificare România va mai întâlni reprezentativa Finlandei, la data de 9 octombrie, respectiv pe cea a Insulelor Feroe în 11 octombrie.

Paul Panait