În țigănie nu mai e așa mare sărbătoare… Că s-ar putea să nu mai meargă la „Jermania”, la „muncă cinstită”, ci la… muncă. Ba, s-ar putea să-i pună ăia cu forța la muncă, în fabricile auto, așa cum a diktat Merkel industriei auto germane, într-un soi de „Arbeit macht frei”, dar de data asta pentru refugiați!

Și e mare tristețe prin țigănie că s-au găsit unii mai hoți ca ei! Care le fură portul (ce ironie!) și îi dau pe sirieni drept țigani, să treacă granițele mai ușor.

Pesemne, călăuzele de refugiați (culmea ironiei, nişte ţigani din Ardeal) au prins „şpilul”. Au observat că, în obiceiurile lor nomade, refugiații seamănă la marginea drumurilor şi prin tabere cam ce lasă și țiganii pe unde trec, așa că au pus straie ţigăneşti pe sirieni și i-au trecut granițele fără probleme. Că dacă vameşii unguri, austrieci ori nemţi văd ţigani, se dau deoparte şi nu mai întreabă de acte!

Și nu le-am plânge țiganilor de milă, să vadă și ei cum e să fii „împrumutat”, dar treaba e prea gravă pentru a nu ne pune pe gânduri.

Pentru că, azi, refugiații se dau drept țigani, mâine o să li se zică romi și iar o să se întoarcă nedrept ura Europei, a populațiilor acesteia, nu a liderilor, la adresa noastră.

Iar treaba e că, dacă fundațiile țiganilor au sărit ca arse, disperate de reușita procesului de „asimilare” a romului troian, împins pe post de cal de avangardă siriană în inima Europei, atunci, poate că ar trebui să ne sesizam și noi. Că, mâine-poimâine, iar încasăm un anti-schenghen, de data asta un gard în interiorul gardurilor deja ridicate…

Țiganii riscă să-și piardă dară, pe lângă „port”, și obiceiurile lor de drept. Sau „drepturile” lor ca obiceiuri! Să cerșească alții în locul lor, că nici ăia, serviţi Europei pe post de refugiaţi, nu s-or înghesui toţi cu munca. Pentru că cine o să mai deosebească țiganul creștin de „rromul” lui „allahu akbar”? Şi s-ar putea să se schimbe şi strigarea, de la „Allah Akbar” la un „Akbar Romanes”!

Adevărul e că ţiganul ar fura şi apocalipsa! Or, cum să nu facă un ban din straiele lor ajunse mai valoroase decât un paşaport falsificat? Că la ei, cu cât sunt mai jerpelite hainele, cu atât par mai de ale etniei!

Şi totuşi, de ce s-au supărat liderii ţigăniei? Păi, dacă la redistribuirea lui Merkel, ajung înapoi în România, ba, poate mai rău, sunt deportaţi pe alt continent, taman ei, ţiganii neaoş?! Şi nu „refugiaţii”! Și nu ar fi ironic ca fostul ministru Cioroianu să se dovedească un clarvăzător, care i-a „strămutat” pe ţigani undeva pe o insulă, cu mulţi ani înainte?! E drept, acum, s-ar putea să vorbim de o insulă ceva mai mare!

Dar nici pe ţiganii noștri, negustori de refugiaţi, nu ne putem supăra… Dimpotrivă! Căci, fără să ştie, sunt nişte ţigani care ţin cu ţara! Și poate ne scapă de posibilii teroristi infiltrați!

Treaba e să nu se întâmple şi invers. Adică, să ia refugiaţii straiele ţigăneşti şi să vină în România, să se aciueze pe lângă sate, ca ţigani sadea, că pe aici oricum nu îi întrebă nimeni nimic! Că am cădea singuri pe post de „proasta” satului european! Ori să ne trimită UE, pe lângă cota de refugiaţi, şi seturi de ţigani în programele de returnare. Pentru că acum parcă prinde înţeles şi acţiunea francezilor de a desfiinţa masiv taberele de ţigani.

Să ne trăim însă şi dulcea răzbunare! Că englezii se dădeau rotunzi şi fiţoşi, să nu carecumva să le calce ţiganii români bătătura, dar sunt gata să primească „mii de refugiaţi sirieni, suplimentar”. Or, ce haios va fi să îi vedem cum o să-i caute pe sub „fuste”, să vadă dacă sunt ţigani europeni sau sirieni „ţiganizaţi”!

Cezar Adonis Mihalache –  Națiunea

 

 

Tigani-romani-obligati-sa-munceasca-in-Franta-dupa-ce-au-fost-pacaliti-ca-merg-la-cersit