Simona Halep s-a calificat, miercuri noaptea, în semifinalele turneului US Open, ultimul de grand slam al anului, după ce a obţinut o victorie extraordinară în faţa fostului număr 1 mondial, Victoria Azarenka.

Cotată cu şansa a doua la câştigarea turneului de la Flushing Meadow, Simona a pierdut pe propriul serviciu primul game al meciului cu Azarenka, dar a avut o revenire fantastică şi şi-a adjudecat următoarele 4 game-uri, câştigând şi primul set cu 6-3.

În setul doi lupta a continuat în aceleaşi coordonate, cu Azarenka extrem de agresivă şi motivată, şi cu Halep ripostând. Bielorusa a controlat tactic al doilea set şi l-a adjudecat cu 6-4 intrând astfel, în decisiv la serviciu.

A fost 2-0 în setul trei, după două game-uri extrem de lungi şi solicitante, dar încă o dată Simona a avut puterea să revină. La scorul de 2-1 pentru Azarenka şi 40-15 pentru Halep în cel de al patrulea game, a început ploaia la Flushing Meadow şi meciul a fost

întrerupt pentru 75 de minute. La reluare, Simona Halep (numărul 2 în clasamentul mondial) a intrat foarte motivată în teren. Azarenka a continuat să lovească cu putere orice minge, dar inventivitatea româncei a triumfat în faţa forţei brute a bielorusei.

Astfel, după două ore şi 40 de minute Simona Halep a ridicat victorioasă braţele deasupra capului, obţinând primul succes în faţa Azarenkăi.

În semifinale Simona o va întâlni pe Flavia Paneta, joi sau vineri napte nu mai devreme de ora 4.00 a României. Pentru performanţa sa de la US Open, cea mai mare obţinută până acum la turneul american, Halep va încasa un cec în valoare de 800.000 de dolari şi 780 de puncte WTA.

Paul Panait