Germania, confruntata cu un aflux record de migranti, va debloca pentru 2016 fonduri suplimentare de aproximativ 4 miliarde de euro pentru statele regionale, responsabile sa se ocupe de solicitantii de azil, a anuntat cancelarul german, Angela Merkel.

Fara a oferi precizari asupra valorii totale exacte a acestui pachet, liderul conservator a subliniat ca guvernul va plati statelor regionale 670 de euro pe luna pentru fiecare refugiat, reprezentand o suma forfetara alocata intre momentul sosirii unui refugiat in Germania si examinarea cererii sale de azil, in medie de cinci luni, relateaza AFP si Reuters.

Statul federal sprijina o parte importanta a responsabilitatii financiare a solicitantilor de azil, in timp ce municipalitatile si landurile sunt cele care in Germania sunt insarcinate sa-i gazduiasca si sa le asigure hrana.

Anuntul a fost facut joi, dupa o intalnire de cateva ore la cancelarie intre ministrii guvernului si liderii celor 16 state regionale.

Germania se asteapta sa primeasca in 2015 intre 800.000 si un milion de solicitanti de azil, un record pentru tara si pentru Europa.

Responsabilii partidelor coalitiei guvernamentale s-au pus deja de acord la inceputul lunii septembrie pentru a debloca o suma suplimentara de 6 miliarde de euro pentru refugiati anul viitor.

Berlinul nu exclude ca in cele din urma aceasta suma sa ajunga la 10 miliarde din taxele şi impozitele nemţilor.

NapocaNews