Pentru a patra oară consecutiv, între 17 și 20 septembrie, festivalul de artă electronică, Clujotronic,aduce inovații din arta digitală la Cluj-Napoca. Conceput de către Centrul Cultural German împreună cu Institutul Francez este deja un eveniment de referință în calendarul cultural clujean. În centrul celei de-a patra ediții se aflăjocurile digitale inovative, pe lângă muzica electronică, arta vizualăși instalațiileinteractive.

Scena modernă a jocurilor video a pătruns de mult în domeniul cultural. Pe lângă mainstream-ul comercial, dezvoltătorii de jocuri din întreaga lume contribuie la evoluția culturii jocurilor și creează lucruri fascinante. La Clujotronic 2015, vizitatorii pot testa jocuri neobișnuite, captivante, inteligente, și chiar trăi experiențe oferite de realități virtuale.  Experți și experte din branșa jocurilor video din România, Germania și Franța se întâlnesc la Cluj-Napoca, prezintă cele mai noi creații și discută despre întrebările atât tehnice, cât și sociale care apar în cultura jocurilor moderne. Gameri amatori au ocazia să își dezvolte cunoștințele prin workshop-uri sau să realizeze un joc în cadrul unui Game Jam de 24 de ore, care va fi mai apoi testat de vizitatori. Expoziția de jocuri inovative și interactive, instalată în mai multe încăperi, va fi, cu siguranță, unul din punctele culminante din istoria festivalului Clujotronic.

Pe lângă acestea, la fel ca în anii anteriori,artiști germani, francezi și românivor experimenta cu cele mai noi tehnologii,prezentândpublicului oportunitățile pe care le oferă arta digitală contemporană.Artistul berlinezul Jim Avignon, renumit la nivel internațional, va susține un concert acompaniat de un video-mapping interactiv al artistului media Florian Thalhofer. VJ-ul german, Kiritan Flux, va elabora într-un schimb de experiență cu DJ-ul timișorean, Alex Halka, un performance special, la fel ca VJTheresaBaumgartner împreună cu artistul multimedia, Cătălin Crețu. Ambele cupluri de artiști au la dispoziție 48 de ore să elaboreze show-ul. Instalația ”LesHommesDebout” a colectivului de artiști francezi AADN va dinamiza spațiul și va surprinde prin experiențe speciale, atunci când manechinele vor interacționa cu publicul. DJ și trupe românești precum K-Lu, Nopame, MarwanDua, opus.art, Electroclown și Dj Snow& Mc Agent vor asigura o atmosferă de petrecere electronică și electrizantă.

Între 17 și 20 septembrie, în Cluj-Napoca se va desfășura unul dintre cele mai importante evenimente de cultură digitală din Europa. Toate activitățile din cadrul Clujotronic sunt cu intrarea liberă. Evenimentul este curatat de directorul expoziției internaționale de jocuri independente A MAZE. și susținut de Fondul franco-german Elyseé, de Institutul Goethe, firma Ubisoft, TechAcademy si ClujHub.

NapocaNews