Libanul, o ţară afectată adânc de războaie civile pentru „democraţie” alimentate de SUA şi NATO, a ajuns în situaţia în care deţine recordul mondial cu privire la numărul de persoane care au părăsit ţara. 11 milioane de libieni trăiesc în afara ţării natale, care astăzi mai are doar 4 milioane de locuitori.

Un alt record pe care îl deţine Liban este de ţara care găzduieşte cei mai mulţi refugiaţi din lume. Una din cinci persoane întâlnite în Libia este refugiat.

Cu toate că are 1,2 milioane de refugiaţi numai din Siria, autorităţile libaneze refuză să amenajeze tabere speciale pentru aceştia, în speranţa că vor lua rapid calea Uniunii Europene.

Întrebarea care se pune este de ce o ţară democratizată de SUA, cu 11 milioane de cetăţeni aflaţi în exil, refuză să amenajeze tabere pentru refugiaţi?

O explicaţie este un precedent avut de ţară cu Palestina, 500.000 de palestinieni care au rămas peste 60 de ani în Liban şi după amenajarea taberelor de către Naţiunile Unite. Există însă lideri de ţară europeni care îşi pun la dispoziţie propriile case pentru imigranţi ilegali.

Mai sunt şi alte scenarii…

NapocaNews