Ultimele informări şi realizări ale Consiliului Judeţean Cluj sunt legate de polemica filosofică iscată dintre Mihai Seplecan şi David Ciceo, directorul Aeroportului Internaţional Avram Iancu, legată de un Autoturism Volkswagen Touareg moştenit de la precedenţii preşedinţi.

Preşedintele Mihai Seplecan aduce în atenţia publică situaţia autoturismului Consiliului Judeţean Cluj, care se pare că e de interes judeţean zero la nivelul rampei de gunoi de la Pata Rât:

„Autoturismul Volkswagen Touareg de la Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj a fost, înainte să fiu eu preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj şi la dispoziţia altor preşedinţi. Apoi a fost predată Aeroportului în funcţie de cum s-a terminat mandatul acestora. Acum trei luni, prin contract de comodat, am preluat eu maşina. Cum nu au cerut predecesorii mei să le fie schimbată maşina cu alta, nici eu nu am întreprins nici un demers în acest sens. Cu atât mai puţin folosindu-mă de dubla calitate a domnului David Ciceo. Domnia sa susţine, inclusiv în scris, că se află în legalitate, Legea, în schimb, îl contrazice.

În cuprinsul Ordonanţei de Urgenţă nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, la articolele 18 şi 19 se prevede clar că “În cazul delegării atribuţiilor de conducere, potrivit dispoziţiilor art. 18, preşedintele consiliului de administraţie nu poate fi numit şi director general al regiei autonome”. Situaţie în care se află şi domnul David Ciceo –preşedinte al consiliului de administraţie şi director general al Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj.

Întreb: cum să pun presiune pe cineva să respecte legea? Aplicarea legii nu reprezintă nici obiect şi nici subiect de “…nenumărate presiuni din partea Consiliului Judeţean…” pentru obţinerea vreunui autoturism de la Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj, regie aflată în subordine, ci strict aplicarea legii, după cum am promis că voi face, indiferent de situaţia cu care mă confrunt, indiferent de presiunile care se fac asupra mea, indiferent de acuzaţiile care mi se inventează, indiferent de supărările pe care le produc. Pentru acuzaţii de “…nenumărate presiuni din partea Consiliului Judeţean….” există instituţii abilitate, nu am altceva ce să comentez.

volkswagen-touareg-lux-limited-suv_100191698_m

Mai mult, am returnat Aeroportului chiar şi maşina obţinută la instalarea în funcţie. Fac precizarea pentru că nu vreau să mai aflu din presă că “analfabetul” vrea şi Touareg după ce că-i „incompetent” și “politruc”. Şi să nu cumva să existe motiv de “…nenumărate presiuni din partea Consiliului Judeţean…”.

Totuşi, remarc faptul că OUG 109 există din 2011. Şi nu înţeleg de ce, până azi, când am luat la cunoştinţă de situaţie şi am decis să aplic Legea, nimeni nu a mai sesizat existenţa încălcării acesteia şi nici situaţia de “…nenumărate presiuni din partea Consiliului Judeţean…”. Cine pe cine punea presiune? Întreb retoric” cum ne informează Mihai Seplecan, Preşedinte Consiliul Judeţean Cluj, într-un comunicat de presă.

NapocaNews