Conducerea PNL Cluj va lua în discuţie, în prima şedinţă a Biroului Politic Judeţean, retragerea sprijinului politic pentru şeful CJ Cluj, Mihai Seplecan, pe care vicepreşedintele PNL Alin Tişe îl acuză că a încălcat o decizie a partidului privind luarea un credit de 25 de milioane de euro.

Tișe susţine că Mihai Seplecan trebuie să demisioneze pentru că, în câteva luni de când deţine funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, „a demonstrat o crasă incompetenţă, s-a ocupat de delaţiuni ordinare, plângeri penale, ameninţări cu lumea interlopă, combinaţii şi jocuri politice mărunte, nu s-a ocupat de problemele acute ale judeţului pe care le-a blocat şi sabotat permanent”.

„Am aflat din presă că Seplecan doreşte să împrumute judeţul şi pe clujeni cu 25 milioane de euro pentru a cumpăra o clădire deja prestabilită, pe care nu o anunţă, dar care costă 25 milioane de euro. Evident, fără proceduri, studii, analize. Există o decizie a Comitetului Executiv Judeţean al PNL aprobată în unanimitate în noul PNL, că deciziile politice importante cu impact major pentru clujeni, cum este cazul împrumutării judeţului, care necesită şi sprijin politic al partidului, se vor discuta în prealabil şi analiza temeinic înainte ca ele să fie anunţate public. Seplecan a încălcat această decizie, iar astfel se situează politic în afara deciziilor privind conduita politică a membrilor PNL. El trebuie să demisioneze de urgenţă”, a scris Tișe într-un comunicat de presă. Potrivit acestuia, Clujul nu îşi poate permite un astfel de preşedinte de CJ, iar PNL Cluj nu îl poate gira, titrează România Liberă.

Copreședintele PNL Cluj, Daniel Buda, a declarat că toate aspectele care țin de partid vor fi discutate în interiorul PNL Cluj și că, din punct de vedere statutar și procedural, membrii vechiului PNL au posibilitatea de a retrage sprijinul politic și de a nominaliza o altă persoană pentru funcție.