Federaţia Română de Fotbal a stabilit programul şi orele de disputare ale meciurilor din faza 16-imilor de finală ale Cupei României. Astfel, CFR Cluj va intra prima în competiţiei, marţi, 22 septembrie.

Feroviarii vor evolua în deplasare la CS Baloteşti, de la ora 16.30. Echipa lui Francisc Dican traversează o perioadă foarte bună şi are ca obiectiv câştigarea unui trofeu (Cupa României, sau Cupa Ligii) la finalul acestui sezon.

Universitatea Cluj va primi vizita campioanei şi deţinătoarei Cupei României, Steaua Bucureşti, joi, 24 septembrie. Meciul se va disputa pe Cluj Arena, de la ora 20.30.

Cele două formaţii au disputat finala trofeului în această vară, adjudecat de Steaua după 3-0 în meciul de pe Arena Naţională. Pentru „Şepcile roşii” această partidă este o palidă consolare după ce FRF a mutat, în luna mai, finala la Bucureşti, deşi iniţial se stabilise ca aceasta să se joace la Cluj-Napoca.

În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri și, după caz, la executarea loviturilor de departajare de la 11 metri.

Conform regulamentului de organizare, în cazul jocurilor desfășurate într-o singură manșă, pe terenul uneia dintre echipe, cheltuielile se efectuează de clubul organizator, iar după scăderea cheltuielilor de organizare, suma rămasă se va repartiza fiecărei

echipe în proporție de 50% din beneficiul net. Dacă din încasări nu rezultă beneficiu, fiecare club va suporta în mod egal acoperirea cheltuielilor.

Echipele programate în Cupa României nu pot renunța la jocuri și nici nu pot disputa jocuri amicale în zilele în care au fost programate, sub sancțiunea eliminării lor din campionatul în care participă.

Paul Panait