Peste jumătate dintre români cred că țara noastră nu ar trebui să primească refugiați și că aceștia nu ar trebui să se stabilească în România, potrivit unui sondaj INSCOP.

56,2% dintre respondenți cred că România nu ar trebui să primească refugiați și doar 35,5% cred că ar trebui să primească, în timp ce 8,3% au spus „nu știu sau nu răspund”.

Dintre cei care cred că România trebuie să primească refugiați, 82,1% cred că țara noastră trebuie să stabilească singură cota pe care o poate primi, iar 14,6% – că ar trebui primit numărul de refugiați cerut de UE.

Sondajul mai arată că 65,3% din totalul persoanelor chestionate spun că nu ar fi de acord ca refugiaţii să se stabilească în România şi doar 26,5% că ar accepta acest lucru.

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevărul în perioada 10-15 septembrie.

Volumul eșantionului a fost de 1.085 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani.

Eroarea maximă admisă a datelor este de ą 3%, la un grad de încredere de 95%.

Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților. Chestionarele au fost aplicate în 40 de județe și în municipiul București, într-un total de 85 de localități.

NapocaNews