Sute de studenţi în primul an la UBB Cluj s-au aşezat la cozi, vineri, încă înainte de ora 6.00 pentru a se caza în cămine, deşi programul a început la 8.00. Însoţiţi de părinţi, cei mai mulţi au venit cu geamantanele pline, optând pentru cazare atraşi de preţul mai mic, comparativ cu chiria.

Primii studenţi de la Universitatea „Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca s-au aşezat la rând în faţa Căminului 16, cel mai mare din Complexul Studenţesc Hasdeu, încă înainte de ora 6.00, deşi programul a început la ora 8.00. Unii au venit din judeţe îndepărtate, cu geamantanele pline, însoţiţi de părinţi, în timp ce alţii doar pentru a-şi face formele de cazare, urmând să se întoarcă luni, când începe anul universitar.

Marian este student în anul I la Informatică şi a venit din Vaslui, cu părinţii şi cu o maşină burduşită de bagaje. A preferat UBB în detrimentul unei universităţi din Iaşi pentru că spune că la Cluj este un pol de IT. A făcut o cercetare pe internet despre condiţiile de cămin şi ştie la ce să se aştepte.

„Am aflat că vom sta cinci în cameră, sper să îmi fac prieteni mulţi, şi de la alte facultăţi. Zona Hasdeu este cunoscută pentru viaţa de student, abia aştept să o descopăr, mai ales partea de chefuri cu colegii. Mi-am adus laptop, ştiu că este internet în cameră, că avem condiţii bune, chiar şi sală de fitness. Mi-am adus haine şi pentru iarnă, mâncare, lenjerie de pat, pentru că până la Crăciun nu mai ajung acasă”, spune studentul.

Sergiu, student la Istorie şi Filosofie, a venit tot cu părinţii, din localitatea Sărmaşu, judeţul Mureş, dar fără bagaje. Nu s-a interesat înainte ce condiţii va avea în cămin, dar chiria i se pare mai mult decât atractivă.

„Vom plăti 100 de lei pe lună. Din auzite, condiţiile de cazare ar fi bune. Sper să fie bine şi să îmi placă viaţa de student căminist”, spune Sergiu. După ce îşi va lua în primire locul în cameră, se va întoarce luni, odată cu deschiderea anului universitar, titrează Mediafax.

Un alt student la Informatică, Peter, este din judeţul Sălaj şi a venit împreună cu părinţii pentru a se caza în cămin. „Nu m-am interesat înainte de condiţii, dar sora mea a fost tot studentă la UBB, în urmă cu mai mulţi ani, tot în Hasdeu, şi mi-a povestit că sunt condiţii bune. Eu mi-am adus toate bagajele, tot ce am nevoie, inclusiv mâncare pentru o perioadă, până vedem exact ce găsim pe aici”, afirmă studentul.

UBB nu a reuşit să asigure cazare la toţi studenţii şi să construiască noi cămine pentru acoperirea cererii.

NapocaNews