Nu doar că PSD continuă repartiția pe criterii politice a fondurilor, în funcţie de culoarea  politică a administraţiilor publice judeţene şi locale, dar pentru proiectele finanțate în lunile iulie şi august 2015 aplică două metode diferite, prin două instituții diferite, în mod absolut ilegal.

“Prin Ordonanţa de urgenţă nr. 28/2013 s-au politizat dar s-a și ascuns modul de alocare al banilor guvernamentali pentru administrațiile publice locale. În calitate de senator, am mai semnalat acest lucru. Banii se împărțeau direct din pixul ministrului administrației, pe atunci domnul Dragnea.

Acum, după ce în mai multe rânduri am arătat cum politizează și alocă banii în cea mai mare parte doar la localități cu primari PSD, prin ordine de ministru care nu sunt publice, și maximum se publicau după 6-9 luni pe site, după ce se cheltuiau banii, se aplică un nou mecanism, contrar chiar OUG-ului dat în avantajul propriu.

Astfel, printr-un artificiu situat dincolo de limita legii, în judeţele cu administraţii publice conduse de reprezentanţi ai opoziţiei, contractele de finanţare nu au mai ajuns la Consiliile Judeţene, ci sunt gestionate prin Instituţia Prefectului (prefecți numiți de PSD) încalcând art. 9 chiar al OUG 28/2013 pentru aprobarea Programului Naţional de Dezvoltare Locală, care prevedea că alocările bugetare se derulează prin intermediul Consiliilor Judeţene. Și mai grav, dar mai ales abuziv, este ca această procedură se aplică numai în judeţele conduse de reprezentanţi ai partidelor de opoziţie iar în județele cu conducere PSD banii continuă să fie repartizați, tot politic, dar prin ordin de ministru”, a declarat vicepreședintele PNL.

 

Radu Şfefan