Sezonul rece este si sezonul ingrasarii, pentru multe dintre noi. Salatele de vara sunt adesea inlocuite de mancarurile grele preparate pe timp racoros. Desi nu mai gasim legume si fructe proaspete ca pe timpul verii, exista cateva care nu numai ca pot contribui cresterii imunitatii organismului, dar ne si pot ajuta sa dam jos cateva kilograme inainte sa ne surprinda primavara,titrează Lyla.

Portocalele

Iarna are miros de portocala, considera multa lume. Si de ce sa nu ne bucuram de beneficiile aduse de aceste citrice. Acestea – si aici incluem si mandarinele, clementinele si tangerinele, pe langa portocale – sunt pline de vitamina C, de fibre si contin putine calorii. Nutritionistii consultati de ivillage.com ne recomanda ca fructele sa fie mancate intregi, nu stoarse, caci atunci ne infruptam dintr-o singura portocala, in timp ce, pentru un pahar de suc, vom folosi aproximativ trei.

Grepfruitul

Cele mai recente studii arata ca un grepfrut mancat inainte de masa cu aproximativ 30 de minute va va determina sa mancat cantitativ mai putin. Practic, grepfrutul echilibreaza secretia de insulina a pancreasului.
Cu cat pancreasul secreta mai putin insulina dupa mancati, cu atat mai putin din masa respectiva va fi depozitata ca grasime in organism. Totodata, un grepfrut care contine aproximativ 50 de calorii

Varza

Varza este considerata o planta specifica sezonului rece, cand se consuma din belsug. Evident, nu discutam de varza murata din sarmale, ci de cea proaspata, plina de fibre.

Cum arata, de fapt, 200 de calorii pe o farfurie

Contine putine calorii si poate fi folosita intr-o multime de feluri de salate mixte. Asadar, seara, cand ajungeti acasa, optati ca cina pentru o salata de varza, in loc de altceva. In timp, se vor vedea rezultatele pe silueta.

Broccoli

La noi broccoli se mananca pe tot parcursul anului, caci se gaseste in orice sezon. In daca vara preferam niste ardei sau niste rosii in loc de broccoli, iar aceasta leguma bogata in fibre este mai la indemna decat celalalte. Broccoli este bogat in vitamina A si calciu, iar studiile specialistilor au arata ca ajuta la diminuarea grasimii in zona abdomenului. In loc de piure, mai bine treceti niste broccoli prin apa clocotita si apoi puneti foarte putin ulei de masline si sare peste, ca garnitura pentru un pui la gratar sau la cuptor.

Prazul

Prazul este o sursa bogata de fier si de calciu, care ajuta la randu-i la diminuarea grasimii din jurul abdomenului. Supa de praz sau mancarea de praz cu masline sunt potrivite pentru o masa de pranz sanatoasa, cu putine calorii, daca sunt gatite cu putin ulei.
Scapa de kilogramele in plus fara diete

Andivele
Andivele sunt pline de vitamina A si C, potasiu, calciu, fier si fibre. Nu ar trebui sa lipsească.

NapocaNews