E luni deja, ma uit prin presa si nimic … Cenzura F.S.N. functioneaza perfect ca la `89. Inteleg ca toata „PRESA” din România refuza să o publice – Teodor Iliescu.

NapocaNews publică integral scrisoarea: 

Scrisoare deschisă Președintelui Johannis.

Excelenței Sale
Domnului Klaus Werner Iohannis
Președintele României

Domnule Președinte,

De 68 de ani românii trăiesc efectele unei profunde crize morale, generate de violența cu care li s-a impus, împotriva voinței naționale, republica și comunismul. De sorginte comunistă, republica impusă de puterea sovietică este responsabilă de sutele de mii de victime ale represiunii comuniste, de anihilarea elitelor sociale şi intelectuale, de desfigurarea ţării, de întreg regimul dictatorial. Tribunalul Poporului, creație a republicii comuniste a condamnat eroi-simbol ai conștiinței acestui neam. Amintirea lui Iuliu Maniu și a lui Mircea Vulcănescu este suficientă pentru a legitima o întreagă listă de eroi jertfiți pentru că și-au iubit și slujit Patria și Regele. Cu aprobarea instituțiilor statului același Tribunal al Poporului condamnă și acum ceea ce a mai condamnat. Iar republicile post-decembriste, cu cosmetizările operate de continuatori ai aparatului securisto-comunist nu fac decât o demonstrație continuă că regimul trecut nu a trecut.

iohannis-consiliu-european-administratia-prezidentiala

Restabilirea identității naţiunii noastre nu înseamnă doar schimbarea unui regim politic cu un altul, doar înlocuirea unui partid cu altul sau câteva reforme economice care să închidă gura unora și să le înlesnească fraudele altora. Trezirea naţiunii la viaţa democratică înseamnă recuperarea identităţii, onorarea înaintaşilor şi a celor care s-au jertfit pentru libertăţile noastre, respectul şi promovarea valorii, sprijinirea celor mai slabi dintre noi, reconsolidarea instituţiilor pe alte principii decât cele clientelare şi politice, respectul faţă de lege, responsabilizarea actului de guvernare, recuperarea demnităţii naţionale şi a acelor elemente care ne definesc cu adevărat. Tocmai pentru că le reamintea românilor toate aceste valori, discursul rostit de M.S. Regele Mihai în Parlamentul României, la 25 octombrie 2011, a fost o revelaţie pentru mulţi. Un astfel de discurs, limpede şi plin de substanţă, aplecat asupra realităţilor zilnice dar conectat la valorile eterne ale naţiunii nu fusese niciodată pronunţat de vreun preşedinte de republică, populară, socialistă sau post-decembristă. Am trăit atunci evidența a ceea ce înseamnă echilibru, viziune deasupra politicii, continuitate instituţională. Monarhul este continuitate şi competenţă. El ne reprezintă ca națiune.

regele-mihai

Domnule Președinte,

Participanții la lucrările celui de al III-lea Congres al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei, reprezentanți ai filialelor de pe cuprinsul întregii Românii, vă cer să transformați de urgență Parlamentul în Adunare Constituantă care să adopte o Constituție Monarhică și asfel să se restaureze monarhia. Este interesul național prioritar al României, condamnate de aproape 70 de ani la exterminarea valorilor materiale și spirituale cu care Bunul Dumnezeu a hărăzit această Țară.

La 68 de ani de la momentul în care Majestatea Sa Regele Mihai a fost silit, prin şantaj, să abdice pentru a salva vieţile a zeci de tineri anticomunişti ameninţaţi cu moartea, la 68 de ani de la actul ilegal care a aruncat România în infernul totalitarismului comunist, la 68 de ani de când sufletul ţării a fost mutilat, cerem Președintelui României să determine clasa politică şi instituţiile Țării să ofere României darul pe care aceasta îl merită: chipul demn, factorul de echilibru şi de continuitate, tezaurul identitar care este Monarhia constituţională. Noua Constituţie trebuie să permită Monarhiei să servească aşa cum se cuvine şi aşa cum ni se cuvine România.

Teodor Iliescu
Aşa să ne ajute Dumnezeu!
București, 24 octombrie 2015
Scrisoarea este semnată de 473 de participanți la cel de-al III-lea Congres al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei.

 

 

129152_regele_mihai_57858800