Echipa masculină de baschet U BT Cluj a fost învinsă de marea rivală Dinamo București, pe teren propriu, scor 78-79, în etapa inaugurală a noului campionat în Liga Națională de Baschet Masculin (LNBM).

Clar favoriți în fața dinamoviștilor, clujenii au primit o replică dârză din partea oaspeților, astfel că, după primul sfert tabela de marcaj indica un avantaj minim de partea elevilor lui Marcel Țenter (21-20).

În sfertul doi oaspeții au fost mai pragmatici și acest lucru avea să se reflecte și pe tabelă, care s-a oprit la scorul de 37-42. Pauza mare ar fi trebuit să fie un sfetnic bun pentru clujeni, dar Țenter nu a reușit să găsească soluțiile pentru anihilarea jocului

celor de la Dinamo care și-au adjudecat și sfertul trei (20-23). Abia în ultimul act al întâlnirii clujenii au reușit să joace așa cum le-a cerut staful tehnic, însă, diferența de opt puncte cu care Dinamo a intrat în sfertul patru, nu a mai putut fi remontată.

Clujenii s-au impus în ultimul parțial cu scorul de 21-14, insuficient pentru a-și trece în cont primul succes stagional. Filip Adamovic a fost cel mai important jucător al echipei U BT Cluj, cu 19 puncte marcate, 4 recuperări și 7 pase decisive.

S-a mai remarcat din tabăra ardelenilor Ivan Zigeranovic cu 15 puncte, 6 recuperări și un asist, iar de la Dinamo, Karolis Babkauskas a pus 19 puncte pe tabelă și a mai contribuit la succesul echipei sale cu 3 recuperări și tot atâtea pase decisive.

Paul Panait