Liderul social-democrat Liviu Dragnea, preşedintele PSD, fost PCR,   vrea să implementeze o lege potrivit căreia oricine adresează comentarii defăimătoare pe reţeaua de socializare Facebook să fie pedepsit. Mai mult, proiectul de lege prevede amenzi între 1000-30000 de lei dacă ţinta defăimarii este o persoană fizică sau 2000-60000 lei dacă discriminarea vizează un grup social.

Potrivit iniţiatorilor petiţiei, legea pe care Dragnea vrea să o implementeze este un instrument de intimidare.“Semnatarii acestei scrisori solicitam Camerei Deputatilor sa respinga proiectul legii privind promovarea demnitatii umane si tolerantei fata de diferentele de grup (asa-numita lege „anti-defaimare sociala”), in forma actuala recent aprobata de Senat. Consideram ca o asemenea lege poate fi folosita ca instrument de intimidare a vocilor incomode din presa si societate civila si poate duce la incalcari grave ale dreptului la libera exprimare”.

Societatea civilă a reacţionat rapid la demersul lui Liviu Dragnea, iniţiind o petiţie pe care toată lumea o poate semna AICI.

NapocaNews

 

facebook_privacy_14_54904700