Într-un articol scris de celebra publicație The Economist se arată că Germania a ajuns la limită în problema găzduirii imigranților musulmani, a căror număr ar putea ajunge la peste 1,5 milioane, exact câtă populație are acum Munchen-ul.

Deja în unele regiuni se constată încălcări ale drepturilor constituționale ale cetățenilor germani, statul confiscând mai multe clădiri de birouri pentru a caza imigranți. Mai mult se constată probleme cu integrarea în școli a numeroșilor minori musulmani care nu vorbesc o boabă de germană și nici engleză.

Chiar Guvernul a fost nevoit să înlocuiască ajutoarele lunare în bani acordate imigranților, în valoare de 140 de euro, în vouchere.

Sondajele comandate de televiziunile germane arată că cel puțin în ultima lună a crescut cu peste 13% numărul germanilor care se tem de consecințele anunțului făcut în urmă cu o lună de Angela Merkel, de a anula toate regulamentele europene în materie de azil pentru a primi orice musulman în Germania. Între timp, toate statele europene au fost obligate să ia din presiunea pusă pe Germania, inclusiv România fiind obligată să primească peste 6000 de imigranți.

Acum se ridică o altă problemă. Germania încearcă să convingă Turcia să țină cât de mult timp posibil în țară imigranții din Siria, însă Turcia găzduiește deja peste 2 milioane de imigranți care așteaptă să ajungă în UE. Pentru a ajuta Germania, Turcia va cere la schimb anumite facilități, care ar putea include și ridicarea restricțiilor de călătorie pentru cetățenii turci în interiorul UE.

Aproximativ 99% din populația Turciei e înregistrată, însă, ca fiind musulmană.

NapocaNews