Campioana României la fotbal feminin a fost prea mică în fața finalistei UEFA Women’s Champions League din această vară, Paris Saint Germain.

Franțuzoaicele a câștigat manșa întâi a 16-imilor Ligii Campionilor cu scorul de 6-0 și și-a asigurat astfel, calificarea în optimi. Clujencele au rezistat doar o jumătate de oră în fața multinaționalei din Paris.

Fără să pericliteze în vreun fel poarta adversă, elevele lui Mirel Albon s-au văzut împinse în propria jumătate de teren de adversare. În minutul 38 a venit și deschiderea de scor.

Anja Mittang, componentă a echipei naționale a Germaniei, a punctat pentru 1-0, după o greșeală de poziționare în defensivă. Cinci minute mai târziu Cristiane Rozeira avea să stabilească scorul primei reprize.

Actul secund s-a derulat sub aceleași auspicii, cu franțuzoaicele presând permanent, și cu încercări palide de a răspunde pe contraatac, ale clujencelor.

Cristiane Rozeira a macat pentru 3-0 în minutul 54, iar Anja Mittang a reușit și ea dubla în minutul 70. Recitalul celor de la PSG a continuat și Cruz Traña a scăpat singură în careu, în minutul 79.

Calmă, fără să se precipite, jucătoarea a strecurat mingea printre picioarele portăriței Mirela Ganea înscriind probabil cel mai frumos gol al meciului. Scorul final a fost stabilit în minutul 85 când Sarr a trimis în poartă o minge șutată inițial în bară.

Paul Panait