Avioanele de lupta ale Rusiei au bombardat, marti, orasul sirian Palmira, ocupat de Statul Islamic, in conditiile in care Occidentul acuza Moscova ca nu se afla in Siria pentru a lupta cu gruparea terorista ci pentru a distruge opozitia moderata la adresa presedintelui Bashar al-Assad.

Tot marti, secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a solicitat Rusiei sa se alature cu adevarat luptei impotriva Statului Islamic in Siria si sa nu mai incalce spatiul aerian al Turciei.

Dupa doua incidente in care avioanele ruse din Siria au violat spatiul aerian turc, NATO este ingrijorata de o escaladare a situatiei in regiunea si asa tulburata de razboiul civil din Siria.

Ministerul rus al Apararii se declara pregatit pentru discutii cu Turcia in asa fel incat sa „previna orice neintelegere in Siria”.Un oficial din Apararea americana a declarat, pentru NBC, ca rusii muta artilerie si trupe la sol inspre Hama, orasul sirian ce a fost printre primele tinte ale bombardamentelor ruseşti în Siria.

Ministerul rus de Externe neaga ca Rusia intentioneaza sa trimita trupe la sol in Siria sau agita „voluntarii” sa mearga acolo, asa cum releva unele rapoarte. Un oficial Human Rights Watch acuza Rusia, pe Twitter, ca tot mai multe dovezi demonstreaza ca foloseste bombe cu fragmentare in Siria – 118 state le-au interzis, insa Rusia, Siria si SUA sunt exceptiile notabile.

NapocaNews

 

avioane_de_razboi_rusia