Cum a trecut această campanie electorală am să vă spun luni, după alegeri. Dar până atunci aș avea o rugăminte la dumneavoastră: să votați.

Votul fiecăruia contează, doar astfel o să le putem arăta că suntem peste o sută de mii de români în Austria, din care cel puțin 40 la sută doar în Viena, asta după ultimele statistici.

Pe cine să votăm – marea și veșnica dilemă a românului! Eu spun, ca și român în Austria, să nu faceți ca și mine. Mergeți și votați pe cine vă lasă inima. Pe cine credeți ca v-a oferit până acum ceva, pe cel care vă oferă ceva palpabil. Nu mă interesează nici măcar dacă e mov culoarea lui politică, atâta timp cât românii nu au nicio problemă. Mă deranjează într-adevăr când aud pe cineva ca ne roagă să îl votăm, dar în același timp pe platforma lui program scrie negru pe alb: Nein zum Ausländerwahlrecht!!! (adică spunem Nu dreptului străinilor de a vota)…

Nu vreau să vă influențez nici măcar cu reclama din ziar…e normal, ușa a fost deschisă, cine a dorit, au fost chiar și invitați să își facă reclamă…deci…să dai vina pe cel care a venit – sau să mă acuzi că e colorat ziarul, ești îngust, prietene, oricare ai fi tu!

Cunoscut este și alt aspect foarte discutat în această campanie, adică locurile de muncă. Păi dacă neamțul nu se duce la muncă pentru 10 euro la oră, e vina mea, a ta sau a cui lucrează? După mentalitatea bolnavă a unora da, de parcă bietele femei ce lucrează la 24 de ore la curul unei babe cu 50 de euro pe zi stă la babele din Bucegi, nu la babele lor…Exemple ar mai putea fi, deși cel mai mare susținător al sloganului Arbeit und Sozialleistungen zuerst fur Staatsburger (muncă și măsuri de protecție socială prima dată pentru austrieci) are angajați doi români în funcții destul de importante, de ce? Pentru că nu e prost să plătească un austriac, care ar pretinde măcar de 3 ori mai mult…

Așadar și prin urmare, discursuri, promisiuni, etc…campanie electorală…mergeți și votați, dovediți că existăm ca națiune!

Ioni – Jurnalul Românesc

 

12080725_10205482706967246_1463886050_n1-e1444316425609-300x176