Câteva sute de protestatari patrioţi ruşi s-au adunat miercuri în fața Ambasadei Turciei la Moscova, pentru a-și manifesta indignarea față de doborârea unui avion militar rus de către aviația turcă, incident ce a avut loc marți la frontiera turco-siriană.

Potrivit serviciului BBC în limba rusă, protestatarii au aruncat în clădirea misiunii diplomatice cu pietre, sticle, ouă și cutii cu vopsea, mai multe ferestre ale sediului ambasadei fiind sparte, titrează Agerpres.

Conform aceleiași surse, poliția nu a intervenit pentru a opri acțiunile protestatarilor indignați. O acțiune de protest în fața Ambasadei turce din capitala rusă a avut loc și marți, la câteva ore după ce un bombardier rus a fost doborât de aviația turcă la frontiera cu Siria, Ankara susținând că avionul rus a încălcat spațiul său aerian, ceea ce Moscova neagă, afirmând că aparatul său de zbor se afla la un kilometru distanță de granița turcă.

Președintele rus Vladimir Putin a calificat doborârea avionului rus drept o ”lovitură în spate din partea complicilor teroriștilor”, avertizând în același timp asupra unor ”consecințe serioase” pentru relațiile dintre Moscova și Ankara.

NapocaNews