Scriu acest articol în mijlocul unor evenimente haotice, a unor proteste ce pot duce la schimbări în doar câteva zile sau chiar câteva ore. Spre exemplu, după tragedia din clubul Colectiv nimeni nu se aștepta că în câteva zile Victor Ponta să demisioneze și să înceapă negocieri pentru a forma un nou guvern. Zeci de mii de români au ieșit zilele acestea în stradă în marile orașe pentru a protesta împotriva clasei politice corupte. Păcat că a fost nevoie să moară oameni pentru ca tinerii să realizeze că incompetența și corupția clasei politice ucid întreaga România. Că oamenii au ieșit în stradă și manifestă împotriva politicianismului e foarte bine. Dar lucrurile nu sunt atât de simple când vorbim de niște proteste de asemenea amploare. Astfel de evenimente pot fi mereu manipulate în favoarea unor grupuri de interese a căror dorințe sunt diferite de acelea ale poporului. Că vorbim de servicii secrete, de ONG-uri soroșiste sau de partidele din opoziție, la final cineva va profita de toată această stare de revoltă. Iar aceia nu vor fi majoritatea românilor, aceia cu intenții bune.

Am mai văzut astfel de evenimente în lunile ianuarie și februarie ale anului 2012. Atunci s-a ieșit în stradă împotriva guvernului Boc și a fostului președinte, Traian Băsescu. Majoritatea oamenilor de atunci nu erau simpatizanți ai PSD-ului, ci protestau împotriva întregii clase politice. Dar în lipsa unei alternative și în contextul în care grupuri bine organizate au ajuns să controleze protestele, s-a ajuns la un guvern condus de Ponta. La vremea respectivă USL-ul a profitat de protestatari și a ajuns la putere, ca în scurt timp alianța să se destrame și să conducă doar PSD ajutat de câteva partide mai mici. Astăzi, poate nu greșesc dacă afirm că lucrurile stau la fel. Singura diferență find faptul că profitorii vor fi Klaus Iohannis și PNL. Cu alegeri anticipate sau fără, sau în alianță cu alte formațiuni politice și reprezentanți ai minorităților, liberalii au șanse mari să formeze un nou guvern. Cu ce va fi acest guvern mai bun decât cel dinaintea lui? Cu nimic, căci vorbim tot de reprezentanți ai aceleiași clase politice ce a distrus România de mai bine de 25 de ani. Să nu aud teoria prostească a alegerii ”răului cel mai mic”, că exact după aia s-au ghidat românii din 1989 încoace. Ce am câștigat gândind așa? E ca și cum am avea de ales între cancer și SIDA, dar pentru a trăi avem nevoie de un trup sănătos, nu de a alege boala mai puțin rea.

ONG-urile neomarxiste, sponsorizate de miliardarul George Soroș, s-au implicat și ele de la bun început în aceste evenimente. Scopul lor e de a obține mai multă influență pe lângă noul guvern, oricare va fi acesta. Iar Iohannis, comportându-se mai mult ca o marionetă a intereselor străine, i-a invitat de liderii acestor grupuri neomarxiste la Cotroceni. Astfel a vrut să se înțeleagă că doar aceștia ar reprezenta societatea civilă din România. Din primele zile ale protestelor, idioții utili a lui Soroș au început să manipuleze poporul cu scopul de a răspândi ura împotriva Bisericii Ortodoxe, una din puținele instituții ce mai ține acest popor unit. Mesaju lor anti-creștin a prins la unii tineri, aceștia au început să arunce cu pietre în biserici, să înjure preoții și să scandeze sloganuri penibile precum ”Vrem spitale, nu catedrale!”. Parcă am fi în timpul revoluției comuniste din Rusia, când bolșevicii manipulau poporul să îl urască pe Dumnezeu și Biserica. Activiștii atei dau vina pe BOR pentru incendiul din Colectiv, pentru problemele din sistemul medical, pentru dificultățile din învățământ, pentru orice nu merge bine în țara asta. Nu contează că politicienii au furat miliarde, bani ce se puteau duce spre școli și spitale, dar tot Biserica e de vină. Tot banii primiți de culte (de toate cultele, nu doar de BOR) sunt problema, cu toate că aceștia sunt puțini în comparație cu sumele alocate sănătății și învățământului. Dar ce au făcut neomarxiștii pentru spitale? Nimic! Dar pentru școli? Nimic! Adevărul e că problemele acestea sunt folosite doar ca pretext pentru a ataca Biserica. Dacă acești ipocriți ar da doi bani pe unitățile sanitare, pe dotările lor, pe salariile medicilor, atunci și-ar folosi banii și influența pentru a ajuta spitalele. Dar Biserica ortodoxă, atât de blamată de acești anarho-comuniști, a ajutat mai multe spitale cu echipament medical. Iar înainte de tragedia din București, preoții au strâns 7.000 de litri de sânge. Ați văzut vreodată un ONG anti-creștin să pornească o campanie de donare de sânge? Iar eu spun toate acestea conștient de faptul că există și preoți corupți. Dar e prostesc să condamnăm pentru faptele lor întreaga Biserică, din care fac parte majoritatea românilor.

protest colectiv cluj

E prea devreme încă să putem trage o concluzie, nu știm cât vor mai dura protestele, nici ce întorsătură vor lua lucrurile în viitorul apropiat. Dar e cert că la sfârșit cineva va avea de câștigat din toate acestea, iar aceia nu vor fi românii, ci tot niște politicieni corupți sau neomarxiști deghizați în reprezentanți ai societății civile. Oare când vom realiza că întreaga clasă politică e compromisă? Iohannis, Ponta, Blaga, Oprea, Iliescu, Băsescu și alții asemenea lor nu sunt decât o mică parte a problemei. Se fac alianțe noi, apar partide noi, alte partide vechi fuzionează, oamenii scoși în față de grupările politice se schimbă. Dar nu se schimbă mentalitatea lor. România are nevoie de o forță politică formată din oameni necompromiși, neasociați cu partidele ce au distrus țara până acum. E nevoie de forță național-creștină de care românii să se simtă reprezentați.

Nu sunt un pesimist, dar nu-mi fac iluzia că actuala clasă politică poate fi reformată, nici nu cred că politicienii au învățat ceva în urma acestor evenimente. Asta s-a văzut cel mai clar la Palatul Cotroceni, unde Iohannis a considerat că doar neomarxiștii reprezintă societatea civilă din România. Românii vor schimbare, dar pentru asta trebuie să arunce la coșul de gunoi al istoriei toate partidele corupte și ONG-urile soroșiste, pe toți aceia care astăzi încearcă profite de pe urma morților din Colectiv și a stării de revoltă a poporului.

Codrin Goia

protest-bucuresti_club-colectiv