Bâlbele impardonabile ale viitorului premier tehnocrat Dacian Cioloș sunt premiza pentru cel mai prost guvern din istoria României. Și cu toate acestea românii stau și așteaptă supuși ca acest neica-nimeni să vină la conducerea Guvernului. Asistam la cronica unei guvernări dezastruoase anunțate.

Absolvent al unui umil colegiul agricol, ajuns înalt comisar la UE și acum scos din pălărie pentru a deveni premier, sălăjeanul Cioloș se joacă cu viitorul nostru și al României. Și-a alcătuit un cabinet eclectic, de așa-ziși tehnocrați, de fapt liberali sub acoperire. Toți unul și unul, de râsul lumii. Că așa a vrut „strada” și „societatea civilă”, adică o adunătură de feisbuciști frustrați, deloc reprezentativi pentru poporul român. Unii au ales la urne, alții au decis pe feisbuc.

Cum să avem în fruntea Ministerului Sănătății, după dezastrul de la Colectiv, pe fotomodelul de 28 de ani cu nevăstuica în cap, Andrei Baciu? Adică dăm la o parte un politician PSD care totuși a făcut față crizei Colectiv, pe Bănicioiu, pentru a pune în loc un (mă iertați) pulete de 28 de ani cu zero experiență. Apoi punem la Justiție un electronist, în persoana Cristinei Guseth, o soroșistă care nu are nicio legătură cu justiția, dar care are tupeul să primească acest post știind ca nu îl merită, în timp ce zbiară pe internet la la TV că problema României este lipsa de meritocrație.

Între timp, la presiunea media, Cioloș i-a schimbat pe cei doi, însă a lăsat în cabinet alți câțiva experți în nimic cu dosare penale. Că vrem o Românie curată, nu-i așa?

Cine mai are speranțe ca Cioloș va face o treabă bună e sigur prost sau pe halucinogene. Va râde istoria de noi dacă acest incompetent va ajunge premier al României. Vreți un motiv de ieșit în stradă? Păi asta este cel mai bun motiv: protestul împotriva lui față-de-vărsat-de-vânt, rețeta sigură pentru un dezastru.

Privind retrospectiv, pentru protestele prostiei din această lună, care au dat jos un guvern politic cât-de-cât competent pentru a pune în loc un guvern de tehnocrați incompetenți și penibilii, antidotul ar fi fost minerii lui Iliescu.

NapocaNews