Baschetbaliştii de la U-BT Cluj au câştigat cu scorul de 81-77 meciul disputat pe teren propriu în compania formaţiei BCMU Piteşti şi au devenit liderii clasamentului Ligii Naţionale de Baschet Masculin (LNBM), cu 12 puncte.

Meciul cu piteştenii, disputat vineri seara, a fost echilibrat. Oaspeţii au început mai bine înfruntarea şi au reuşit să controleze desfăşurarea meciului, astfel că, primul sfert şi l-au adjudecat cu 24-22.

Şi cel de al doilea parţial a evidenţiat forţa ofensivă a piteştenilor care aveau să conducă în primele minute ale sfertului doi cu 7-0, iar la cabine s-a intrat la scorul de 39-44.

Pauza a fost prielnică elevilor lui Marcel Țenter care au revenit pe parchet mult mai motivați, au jucat excelent în sfertul 3 și chiar ar reușit să întoarcă rezultatul.

Ba mai mult, clujenii conduceau la un moment dat cu 63-55. Readuși cu picioarele pe pământ, piteștenii au încercat să reintre în joc în ultimul parțial.

Ambele echipe au încercat să-și apropie victoria la fiecare fază de joc, astfel că, ultimul sfert a fost și cel mai spectaculos. În cele din urmă s-au impus clujenii cu 81-77, dar antrenorul gazdelor atrăgea atenția la finalul partidei, asupra numărului mare de

greșeli pe care le face echipa sa. „Sunt fericit pentru victorie, deși oaspeții au avut primele două sferturi foarte precise din punct de vedere ofensiv. Au fost greșeli în jocul nostru , pe care trebuie să ni le asumăm”, a spus Marcel Ţenter.

Filip Adamovic cu 24 de puncte, 5 recuperări, 6 pase decisive și o intercepţie, Ivan Zigeranovic 20 de puncte, 5 recuperări și o pasă decicsivă și Kyndall Dykes cu 12, 3 recuperări și două pase decisive, au fost cei mai prolifici jucători ai lui U-BT.

Clujenii au urcat temporar pe prima poziție a clasamentului LNBM cu 12 puncte, dar CSU Sibiu (11 puncte) are două meciuri mai puțin disputate.

Paul Panait