Campioana României, Steaua Bucureşti, se întoarce, astăzi, pe arena Dr Constantin Rădulescu, acolo unde a suferit una dintre cele mai ruşinoase înfrângeri din ultimii ani.

Roş-albaştrii revin la Cluj în calitate gazdă a meciului cu FC Botoşani. Deşi au sperat până în ultima clipă că vor organiza meciul din cadrul etapei a XVII-a pe Arena Naţională, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti a interzis organizarea de

competiţii sportive pe cel mai mare stadion din ţară, din cauză că siguranţa spectatorilor ar fi fost pusă în pericol în caz de incendiu.

Astfel, oficialii Stelei s-au orientat către arena din cartierul Gruia, din cauză că nici Cluj Arena, cel mai mare stadion din Cluj-Napoca, nu are toate avizele de funcţionare din partea pompierilor.

Mutarea este însă, în beneficiul campioanei. Părăsită de suporteri, Steaua va fi cu siguranţă susţinută de un număr mult mai mare de fani din tribunele stadionului CFR, ştiut fiind faptul că roş-albaştrii au foarte mulţi susţinători în Ardeal.

Însă, mutarea Stelei la Cluj ridică alte semne de întrebare. Este evident în acest moment că arena Dr Constantin Rădulescu este singura din Cluj-Napoca, care poate organiza întreceri sportive fără a periclita siguranţa spectatorilr, lucru confirmat şi de

Ion Moldovan, şeful ISU Cluj. „Sunt probleme la Cluj Arena, dar nu atât de grave. De fapt problemele sunt doar la partea de instalaţii speciale pentru semnalizarea incendiilor, iar acest aspect mă face să cred că se pot organiza competiţii sportive acolo.

Însă, am decis efectuăm o serie de inspecţii la Cluj Arena, iar colegii mei vor fi la faţa locului luni şi marţi, iar apoi vom analiza şi vom lua decizia cea mai bună pentru siguranţa spectatorilor”, a spus şeful ISU Cluj.

Dacă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Cluj nu va aviza Cluj Arena, Universitatea Cluj va trebui să găsească în regim de urgenţă o locaţie unde să îşi dispute meciul cu FC Bihor Oradea, programat, miercuri, în ultima etapă aturului Ligii a II-a.

Paul Panait