Atacurile teroriste din Paris, in urma carora au murit 129 de oameni si sute zac acum pe patul de spital, au ingrozit o lume intreaga. Este inspaimantator, de asemenea, faptul ca teroristii care au lovit in inima capitalei franceze au reusit sa comunice intre ei fara a fi depistati de serviciile secrete.

Nu numai ca atacurile arata ca teroristii aveau arme si munitii avansate, dar au primit si sprijin logistic la nivel inalt. Pentru a coordona o astfel de operatiune terorista, aveau nevoie de un puternic dispozitiv de comunicare, care sa nu poate fi interceptat de autoritati, scrie Techworm. Din primele rapoarte se pare, insa, ca teroristii ISIL au folosit una dintre cele mai populare console de jocuri din lume, Sony PlayStation 4.

In timp ce Franta si tarile partenere cauta complici ai teroristilor, un raid in apropiere de Bruxelles scote la iveala dovezi ca atacatorii au folosit un PlayStation 4.

Ministrul federal belgian al Afacerilor Interne, Jan Jambon, a declarat ca PS4 este folosit de jihadisti pentru a comunica si a fost aleasa consola pentru notorietate si pentru ca este greu de monitorizat. „Ceea ce ma tine treaz noaptea este tipul din spatele calculatorului sau, in cautarea de mesaje de la ISIL si de la alti predicatori ai urii”, a declarat, vineri, ministrul belgian. „PlayStation 4 este chiar mai greu de urmarit decat WhatsApp”, a completat acesta.

NapocaNews