Recepţia oficială anuală de la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Naţionale a României ar putea să nu fie organizată anul acesta, au declarat, pentru Mediafax, surse oficiale, motivul principal fiind legat atât de tragedia din clubul Colectiv, cât şi de atentatele teroriste din Franţa.

Potrivit unor surse oficiale, preşedintele Klaus Iohannis ia în calcul să nu organizeze această recepţie de 1 Decembrie, însă o decizie finală nu a fost luată până în acest moment. Unul din principalele motive pentru care Preşedinţia renunţă la a organiza acest eveniment este legat de tragedia din clubul Colectiv şi urmările acesteia, precum şi contextul politic şi social intern. Mai mult, o cauză este şi contextul internaţional, după atacurile teroriste din Franţa.

Astfel de recepţii au fost organizate în ultimii ani cu fiecare ocazie de Ziua Naţională, ultima având loc chiar anul trecut, la finalul mandatului preşedintelui Traian Băsescu. La aceste recepţii oficiale sunt invitaţi lideri politici, personalităţi culturale şi din lumea sportului, oameni de afaceri, precum şi reprezentanţi ai cancelariilor străine şi diplomaţi.

S-ar putea ca pe Klaus Iohannis să nu-l intereseze Ziua Națională, să nu se bucure pentru unirea Transilvaniei cu România de la 1918, visul de veacuri al românilor?

Reamintim că sașii înainte de 1918 erau privilegiați față de români în Transilvania, făcând parte din națiunile recunoscute și recepte alături de unguri și secui. Românii în vremea Imperiului Habsburgic erau doar tolerați.Nimic nu poate opri bucuria zilei Marii Unirii pentru români.

NapocaNews