CFR Cluj a pierdut la Ploiești, în fața Petrolului, scor 0-1, și a ajuns la trei meciuri consecutive fără victorie în Liga 1. Unicul gol al meciului a fost marcat de Zubir în minutul 15, la capătul unei faze în care apărarea clujenilor a fost făcută șah mat.

Petrolul a obţinut astfel, doar a doua victorie în 19 etape disputate până acum. ”Lupii” lui Stoichiţă s-au adaptat mai bine la condițiile de joc și la terenul aproape impracticabil.

Cristian Lopes a avut şansa deschiderii scorului, însă a trimis peste poartă dintr-o execuţie acrobatică. Ambele echipe au cerut câte un penalty în prima repriză însă centralul Popa nu le-a acordat.

Petroliştii au fost aproape de a marca două autogoluri prin Benga şi Faugh-Pore. Repriza a doua a fost animată în ocazii de poartă, însă niciuna dintre cele două echipa n-a mai marcat.

Pe final, Moussa a lovit bara cu un şut din centrul careului, dar scorul a rămas 1-0 pentru gazde. Clujenii n-au mai câștigat de trei etape şi se îndepărtează de locurile de play-off, indiferent de decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv, care va decide săptămâna

viitoare dacă cele două echipe își vor recupoera penalitatea sportivă de -6 puncte cu care au început campionatul. Pe locul 9 cu 22 de puncte, CFR Cluj este la cinci lungimi în urma ASA-ului, ocupanta locului 6, ultimul care duce în play-off.

Paul Panait