Partidul Noua Dreaptă critică acțiunile recente ale separatiștilor maghiari, care cer agresiv autonomia printr-un miting și printr-o petiție adresată premierului Dacian Cioloș. Partidul Noua Dreaptă cheamă toți românii la mitingul organizat de 1 Decembrie – Ziua Națională a României de la Sfântu Gheorghe pentru a ne bucura de Marea Unire de la 1918.

”Partidul Noua Dreaptă condamnă iniţiativa separatiştilor de la Partidul Civic Maghiar de a organiza un miting autonomist în municipiul Miercurea Ciuc, cu doar trei zile înainte de Ziua Naţională a României.

Constatăm cu tristeţe cum astfel de manifestări provocatoare au devenit o cutumă nefericită a partidelor etnice maghiare, scopul evident al separatiştilor fiind acela de a tensiona relaţiile dintre etnicii români şi secuii maghiarofoni înainte de cea mai importantă sărbătoare naţională. Punem această iniţiativa şi pe seama disperării agitatorilor revizionişti, fiind evident falimentul mişcărilor separatiste atât în România cât şi în Europa, după eşecul categoric al consultărilor populare din Scoţia, unde populaţia a respins prin vot separarea de Marea Britanie, şi din Catalonia, unde majoritatea covârşitoare a locuitorilor a boicotat aşa-zisul referendum, prin neprezentare la vot.

Scopul declarat al mitingului din 28 noiembrie este acela de a cere autorităţilor statului român „respectarea Proclamaţiei de la Alba Iulia din 1918, prin care maghiarilor li s-a promis autonomie”. Încercarea de dezinformare şi manipulare este evidentă în condiţiile în care punctul II al Rezoluţiei de la Alba Iulia rezervă Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului autonomie PROVIZORIE până la întrunirea Constituantei aleasă pe baza votului universal. Transilvania a avut deci autonomie, însă provizorie, nicidecum permanentă, mai precis „până la întrunirea Constituantei aleasă pe baza votului universal”. Or, de la întrunirea Adunării Naţionale Constituante care a votat Constituţia României Întregite din 1923 au trecut 92 de ani iar domnii de la PCM încă nu au aflat acest lucru! Le aducem noi aminte şi le spunem că legislativele şi guvernele României au respectat in integrum promisiunile înscrise în Rezoluţia de la Alba Iulia iar cei care inventează teme false dau dovadă de rea credinta sau, în cel mai bun caz, de lipsă de imaginaţie.

Pe cale de consecinţă, Partidul Noua Dreaptă îi îndeamnă pe românii din judeţele Harghita şi Covasna să ignore această provocare fără obiect. Acelaşi sfat îl dăm şi secuilor, ai căror străbuni au fost expuşi secole de-a rândul vexaţiilor şi abuzurilor ungureşti care-au vizat extincţia acestei etnii prin maghiarizare. Secuilor, ai căror străbuni au avut relaţii excelente cu Domnii Moldovei şi ai Ţării Româneşti, fiind aliaţi în repetate rânduri cu Ştefan cel Mare, Petru Rareş sau Mihai Viteazul, secuilor, care nu mai ştiu nici cine sunt, nici cine i-a asuprit în istorie, nici cine le-a făcut bine, le amintim: nu românii l-au ucis pe secuiul Gheorghe Doja, care a condus răscoala de eliberare a Transilvaniei de sub jugul maghiar. Nu românii l-au torturat în mod barbar şi executat prin aşezare pe un „tron” înroşit în foc! Nu românii v-au deznaţionalizat, răpindu-vă identitatea naţională, limba şi alfabetul! Nu românii v-au maghiarizat!

Veniţi deci pe 1 Decembrie alături de membrii şi simpatizanţii Partidului Noua Dreaptă la Sfântu Gheorghe, la statuia Domnitorului Mihai Viteazul, alături de care străbunii voştri au luptat la Călugăreni şi la Şelimbăr! Veniţi să ne bucurăm împreună de împlinirea a 97 de ani de la Unirea Transilvaniei cu Patria-Mamă, România” declară într-un comunicat de presă avocat Tudor Ionescu, Preşedintele Partidului Noua Dreaptă.

NapocaNews