Rusia a trimis la baza sa navală din Sevastopol (Peninsula Crimeea) nave de război pe care marina rusă le prezintă ca invizibile, a indicat miercuri purtătorul de cuvânt al Flotei Rusiei din Marea Neagră, Viaceslav Truhaciov, căpitan de rangul I, citat de Rossiiskaia Gazeta, preluat de Romanian Global News.

SUA e umilită de forța marinei ruse de război! Navele purtătoare de rachete (de mici dimensiuni) „Serpuhov” şi „Zelionâi dol” au trecut cu succes testele în portul Novorossiisk şi au sosit la 18 noiembrie la Sevastopol, unde va fi baza lor permanentă, a indicat căpitanul Truhaciov, adăugând că flota rusă din Marea Neagră nu a mai primit în dotarea sa nave noi de suprafaţă din 2002.

O trăsătură distinctivă a navelor de rachete din proiectul 21631 este designul lor special care reduce probabilitatea de detectare a acestora pe mare. În plus, corpul navei este construit în baza aşa-numitei tehnologii stealth.

Moscova a anunţat la 12 noiembrie că va trimite în Crimeea mai multe avioane noi de luptă multirol Su-30SM (o variantă modificată a SU-30MK), dotate cu sisteme moderne de radiolocare şi comunicaţii. Rusia a efectuat în septembrie o serie de teste cu acest tip de avioane în Crimeea. În acelaşi timp, Moscova a început la 17 noiembrie să utilizeze acest tip de avioane în campania sa aeriană în Siria împotriva poziţiilor grupărilor jihadiste, în primul rând împotriva Statului Islamic.

NapocaNews