Un document medical arata ca dictatorul Adolf Hitler avea un singur testicul așa cum se bănuia, a scris sambata presa din Germania, sugerând ca exista un anumit adevar, in cele din urma, intr-un popular cantec britanic care sustine acest lucru, relateaza Reuters.

Au existat mult timp speculatii ca lui Hitler ii lipsea un testicul, alaturi de zvonuri ca l-a pierdut si pe celalalt in timpul bataliei de pe Somme in Primul Razboi Mondial.

Dar un dosar medical din momentul cand Hitler a fost trimis in inchisoare dupa esecul „puciului de la berarie”, pe care el il organizase in 1923 la Munchen, arata ca suferea de „criptorhidism pe dreapta”, malformatie genitala ce inseamna ca un testicul nu este coborat in scrot.

Notitele medicale, care disparusera de ani de zile, au reaparut la o licitatie in 2010, cand au fost confiscate de autoritati.

„Un medic ofiter experimentat a recunoscut imediat malformatia!”, a scris cel mai vandut ziar din Germania, Bild, citandu-l pe istoricul Peter Fleischmann, care a studiat dosarul medical respectiv.

Fleischmann nu a putut fi imediat contactat pentru comentarii, mentioneaza Reuters.

NapocaNews