Posturile de televiziune și radio din România ar putea fi obligate să difuzeze Imnul Național integral în fiecare zi de la ora 7.00 dacă inițiativa depusă ieri în Parlament de liderul Partidului România Unită, deputatul Bogdan Diaconu va primi votul aleșilor. Proiectul de lege propune modificarea articolului 3 din Legea nr. 504/2002, Legea audiovizualului prin adăugarea unui articol cu următorul conținut: ”Art. 3 (4) Toți furnizorii de servicii media audiovizuale aflați sub jurisdicţia României au obligația să difuzeze în fiecare zi de la ora 7.00 Imnul Național al României, varianta integrală”,titrează Ştiri pe Surse.

În expunerea de motive, Bogdan Diaconu și Răzvan Tănase, cei doi deputați ai PRU semnatari ai proiectului, spun că inițiativa ”are ca scop întărirea sentimenului național și al respectului față de însemnele naționale într-un moment în care acestea sunt fie lăsate uitării și neglijate, fie chiar îndepărtate din conștiința publică”. Tot potrivit expunerii de motive ”este un lucru firesc ca un stat național unitar să își afirme pe toate căile conștiința de sine și valorile sale, mai ales atunci când se confruntă cu contestatari înăuntrul și în afara granițelor sale, iar transmiterea Imnului Național în fiecare zi de către furnizorii media aflați sub jurisdicția României constituie un act de normalitate”.

În judeţele Harghita, Covasna şi Mureş să fie aplicate sancţiuni majorate împotriva televiziunilor şi radiourilor locale celor care nu vor respecta noua lege de intonare a Imnului Naţional.

NapocaNews

diaconu