Guvernul a adoptat miercuri o ordonanță de urgență care suspendă până pe 25 aprilie două prevederi ale legii care i-a dus la expaserare pe ciobani, scoțându-i în stradă marți.

Ciobanii mioritici au învins! Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a anunţat miercuri, după şedinţa Executivului, că aplicarea articolelor din Legea vânătorii care se referă la numărul de câini şi la păşunat va fi amânată până la 25 aprilie 2016, decizia fiind luată printr-o ordonanţă de urgenţă.

„Vorbim de o ordonanță de urgență, care prorogă (amână – nr.) două puncte în discuție în aceste zile. (…) Cele două subiecte țin de perioada pășunatului și de numărul de câini. Avem așadar o prorogare a acestor două puncte mult discutate în cursul zilei de ieri. Nu avem o ordonanță de urgență de modificare, Guvernul își menține aceste rezerve legate de modificarea printr-o ordonanță de urgență a unui act legislativ. În același timp, această prorogare este valabilă până în data de 25 aprilie 2016. Până la sfârșitul lunii aprilie vom găsi o formulă nouă, un proiect de lege nou, fie pe baza celor deja existente în Parlament, fie inițiate de Guvern, prin care să soluționăm definitiv aceste controverse”, a spus Dan Suciu.

NapocaNews