Oamenii de afaceri israelieni Silberstein Tal (foto), Shimon Shevez si Benny Steinmetz au contribuit cu bani pentru ca prințul Paul să poata primi un avans, din partea lui Remus Truica, pentru a accepta sa isi cesioneze drepturile, sustin procurorii DNA, in dosarul Truica-Andronic.

Informatia apare în referatul DNA prin care s-a cerut arestarea preventiva a printului Paul, solicitare respinsa, sambata, de Curtea de Apel Brasov, care a decis ca acesta va fi cercetat in arest la domiciliu.

Printul Paul, în arest la domiciliu în dosarul Truica-Andronic. „Datorita faptului ca inculpatul Paul Philipe al Romaniei nu dispunea de bani pentru a plati inculpatului Remus Truica influenta traficata, ba chiar dorea sa obtina avans, iar acesta, la randul sau, a identificat oportunitati de imbogatire, au convenit o intelegere prin care plata traficului de influenta a fost de 80% si s-a raportat la un avans de patru milioane de euro pe care l-a primit cumparatorul de influenta, in schimbul cesiunii bunului viitor pentru care s-a traficat influenta”, arata procurorii DNA in referatul prin care au cerut arestarea preventiva a printului Paul, informeaza Mediafax.

In context, procurorii spun ca „suspectii Tal Silberstein, Shimon Shevez, Benny Steinmetz au contribuit cu sume pe care Remus Truica le-a oferit cumparatorului de influenta, Paul Al Romaniei, cu titlu de avans, conform intelegerii infractionale, dar si cu sume necesare costurilor judiciare, iar inculpatul Robert Rosu a contribuit cu depunerea notificarilor la institutii publice diverse, pentru a crea aparenta unui demers serios, dar si cu incheierea actelor si imputernicirilor solicitate de catre Remus Truica”.

Cine sunt cei trei israelieni

Tal Siberstein este cunoscut in Romania in calitate de consilier al fostului premier Calin Popescu-Tariceanu, iar Beny Steinmetz, unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri israelieni, este investitor la Gabriel Resources, firma canadiana din spatele proiectului Rosia Montana, informeaza Digi24.

Consultantul politic israelian Tal Silberstein a inceput sa lucreze pentru politicienii din Romania in 2002, la inceput pentru PD-ul lui Traian Basescu, iar in 2004 pentru campania pentru prezidentiale a PSD-istului Adrian Nastase. Ulterior, a devenit si sfatuitorul lui Calin Popescu Tariceanu si al PNL.

Shimon Sheves a fost seful de cabinet al fostului premier israelian Ithak Rabin, iar dupa asasinarea acestuia a intrat in afaceri, devenind consilier pentru guverne si lideri politici din Romania, Bulgaria, Ungaria, Austria, Serbia si Statele Unite.

In Romania, Sheves a fost actionar al unei companii de asigurari, alaturi de Tal Silberstein, si impreuna cu acesta a fost asociat cu Dan Andronic intr-o firma de consultanta politica, de serviciile careia au beneficiat Adrian Nastase si Calin Popescu Tariceanu.

NapocaNews