Revista americană TIME a prezentat, miercuri, un infografic cu cele mai căutate personalități în anul 2015 în fiecare țară bazat pe datele din Google, din care reiese că România este o țară de maneliști, iar Florin Salam este cel mai popular nume din căutările pe Internet.

Graficele pe care Google România le-a prezentat săptămâna trecută arată însă altceva: Simona Halep este în topul personalităților căutate în 2015 în România, iar Florin Salam nu se află nici măcar în top 10. Reprezentantul Google România, Gabriela Chiorean, a confirmat aceste date pentru România liberă.

Florin Salam nu apare nici în topul personalităților și nici în topul căutarilor generale realizat în anul 2015 pe Google, potrivit datelor furnizate de gigantul IT (printscreen în galeria foto de mai sus)

România liberă a trimis un mesaj de sesizare către redactorul Megan McCluskey de la revista Time care a scris acest articol pentru a afla care este sursa materialului și pentru a cere corectarea informațiilor prezentate. Autoarea articolului nu a prezentat criteriile după care a fost realizat clasamentul. Este posibil ca Florin Salam să fie pe primul loc în căutărilor simple, nu și pe baza căutărilor de știri, căutărilor de imagini sau căutărilor de pe Youtube.
Cele mai populare personalități ale anului 2015 în căutările făcute de români în Google sunt Simona Halep, Elena Udrea, Gabriel Cotabiţă, Vadim Tudor şi Mihaela Rădulescu. Clasamentul este completat de Oana şi Mărioara Zăvoranu, Dacian Cioloş, Robbie Williams şi Stephen Hawking.

Florin Salam nu apare nici în topul personalităților și nici în topul căutarilor generale realizat în anul 2015 pe Google, potrivit datelor furnizate de gigantul IT.

România liberă a trimis un mesaj de sesizare către redactorul Megan McCluskey de la revista Time care a scris acest articol pentru a afla care este sursa materialului și pentru a cere corectarea informațiilor prezentate. Autoarea articolului nu a prezentat criteriile după care a fost realizat clasamentul. Este posibil ca Florin Salam să fie pe primul loc în căutărilor simple, nu și pe baza căutărilor de știri, căutărilor de imagini sau căutărilor de pe Youtube, titrerază România Liberă.

Cele mai populare personalități ale anului 2015 în căutările făcute de români în Google sunt Simona Halep, Elena Udrea, Gabriel Cotabiţă, Vadim Tudor şi Mihaela Rădulescu. Clasamentul este completat de Oana şi Mărioara Zăvoranu, Dacian Cioloş, Robbie Williams şi Stephen Hawking.

Moderatorul TV de „canacanuri” politice Radu Banciu a găsit un nou pretext să-i batjocorească pe români pe baza unui fals a unei reviste americane care nu a dat sursa şi manipulează.

 

Radu Banciu a vorbit în ediția de miercuri a emisiunii ”Lumea lui Banciu” despre cele mai populare căutări după nume făcute de români pe Google în acest an. ”Revista Time a căutat pentru noi și a făcut un clasament al anului 2015. Ce au căutat românii cel mai mult pe net? Au fost nume clasice precum Simona Halep și Gabriel Cotabiță. Simona Halep era interesant cu cine s-a mai cuplat că tenis nu prea a jucat în 2015. Cât despre Gabriel Cotabiță, voia lumea să vadă dacă a murit sau nu, că nu mai avea răbdare să se uite la știri.

Cel mai căutat nume a fost cel al manelistului Florin Salam. Ăsta e reprezentativ pentru România. Mi s-a întâmplat și mie să bat doar litera ”s” și primul lucru să apară Salam, Florin Salam. Kim Kardashian, Lionel Messi și Cristiano Ronaldo sunt la alții, la noi e Salam.

Moldovenii și ucrainenii l-au căutat pe Putin. Măcar la ei era firesc, ca și cum noi l-am fi căutat pe nea Nicu. Sigur că dacă la noi ar fi fost internet pe vremea lui Ceaușescu toți îl căutau pe nea Nicu și eventual pe Lenuța. Uite că și la ei după Putin vine Ludmila, fosta soție a liderului de la Kremlin.

Bulgarii l-au căutat pe Florin Salam al Bulgariei. Un star pop, un Michael Jackson mai corect al Bulgariei, care, pentru că nu putea să-și spună Michael Jackson sau Maradona din Carpați, e supranumit Florin Salam al Bulgariei. Noi și cu bulgarii căutăm ce știm mai bine, adică astfel de muzică”, a spus Radu Banciu.

NapocaNews

radu-banciu-romanii-au-cautat-cel-mai-mult-pe-net-numele-manelistului-florin-salam-asta-e-reprezentativ-pentru-romania-video-169785