Pentru că legăturile dintre revizionismul maghiar și agentura soroșistă sunt cât se poate de clare, în România a devenit „firesc” să iei apărarea unui suspect de terorism. Și nu neapărat pentru că este ungur, ci pentru că nu este român.

Câteva cazuri deja frapante sunt ale organizației ActiveWatch, care a instruit mass media din România să pună la îndoială declarațiile oficiale ale DIICOT și SRI cu privire la tentativa de atentat a lui Beke Istan de la Târgu Secuiesc. Este de notorietate faptul că boss-ul ActiveWatch, organizație stipendiată de Soroș, Mircea Toma, susține revizionismul maghiar și a participat chiar la evenimente ale partidului extremist PCM. Este la fel de grețoasă luarea de poziție a Alinei Mungiu Pipidi, care declară într-un editorial pe RomâniaCurată„SRI l-a umflat pe un ungur care umbla cu o petardă de 1 Decembrie și acum avem titluri enorme că s-a evitat un atentat terorist cu bombă în Covasna, acest cunoscut centru internațional de terorism”.

La acest gen de mesaj s-au raliat și alte voci ale așa zisei societăți civile, inclusiv mega-ortodoxul Iulian Capsali, chiar dacă nuanțele ideilor au fost un pic diferite.

Strategia este menită să ridiculizeze o operațiune antiteroristă prin deturnarea atenției către tarele poporului român care este, nu-i așa, corupt, corupt, corupt. Iar de această corupție ne pot scăpa doar tehnocrații, ONG-iștii, tinerii frumoși și ortodocșii căldicei, atâta vreme cât sunt plătiți de Soroș.

Privind în context aceste manifestări de solidaritate cu un suspect terorist, ne întrebăm de ce în Franța, după atentatele de la Charlie Hebdo sau Bataclan, nu apar voci care să îl scuze sau apere pe Abdeslam Salah, pe frații Kouachi sau Amedy Coulibaly? De ce nu avem marșuri de susținere în Saint Dennis pentru salafiștii teroriști și de ce nu avem voci proeminente ale presei din Hexagon care să explice poporului prost că corupția din Franța e mai importantă ca terorismul? O întrebare retorică, desigur. Va trebui poate ca amenințare teroristă a HVIM să se concretizeze în atacuri similare la redacțiile RomâniaCurată sau sediile ActiveWatch, poate așa se vor trezi unii? Sincer sperăm că nu. Șanse însă sunt, având în vedere că 800 de secui au strigat ieri la Târgu Secuiesc că „Mass Media românească este mincinoasă!” Trebuie pedepsită, nu-i așa?

NapocaNews