Președintele Federației Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, a dat asigurări că echipa națională de fotbal a României va disputa, anul viitor, la Cluj cel puțin un meci amical, înaintea participării la turneul final al Csmpionatului European de fotbal din Franța.

Cum meciul test cu Spania, campioana en-titre a Europei, se va disputa în primăvara anului viitor, 100% la București, o variantă plauzibilă este amicalul cu Anglia, pe care oficialii FRF îl negociază cu omologii lor de la Londra.

Recent o delegație a FRF a vizitat Cluj Arena pentru a stabili detaliile evenimentului. Chiar dacă nu a fost încă confirmată data amicalului, și nici adversarul ”Tricolorilor”, devine tot mai clar că reprezentativa Albionului ar putea fi oponenta României în

partida de verificare de la Cluj. ”Noi am trimis de mai multă vreme o solicitare către FRF pentru a găzdui un meci al echipei naţionalei, iar recent o delegație a forului de la București chiar au fost prezenţi la Cluj Arena pentru o inspecție.

Am discutat inclusiv câteva detalii legate de eveniment, dar deocamdată nu pot să spun concret cu cine va juca România la Cluj, dar am primit asigurări că în 2016 vom avea un meci al României pe acest stadion.

Noi am organizat și alte evenimente de asemenea amploare la Cluj și au fost un succes. Mă refer aici la meciurile naționalei de rugby care s-a calificat la Cupa Mondială jucând două meciuri pe Cluj Arena.

Reacția suporterilor ardeleni a fost una pozitivă și acest lucru ne îndreptățește să credem că vor avea aceași deschidere și pentru naționala de fotbal”, a comentat Radu Rațiu, directorul Cluj Arena.

Paul Panait