Iată ce scrie o româncă pe Facebook despre decizia Guvernului Cioloș de a nu se mai finanța bisericile ortodoxe. Hetti Adriana Benedek consideră că se iau banii de la BOR să se dea la SRI, Președinție și tuturor celor care ne urmăresc și ne cenzurează libertățile democratice:

”Îmi este și scârbă să mai dau scroll pe Facebook. O adunătură de ignoranți care se bucură că banii de la BOR s-au redistribuit către administrația prezidențială, apărare și securitate. Oau. Acum veți da și mai mulți bani din munca voastră pentru plimbările lui lohannis prin lume, pentru tehnică militară de război și ca să fiți monitorizați. Felicitări! Și ca să nu pară dubios în totalitate, se duc și câțiva bani la educație. A ne reaminti că bani pentru educație și sănătate au existat tot mereu, însă nu se utilizau din cauză că aveau alții grijă să fure (de 40 de ori mai mulți, la sănătate, ca pentru BOR). Și nu vă mai plângeți ca ipocriții că nu sunt școli – școli sunt, dar nu-s elevi, și asta nu mai e responsabilitatea BOR. De fapt, nimic din toate astea nu este responsabilitatea BOR. În plus, s-a tăiat bugetul pentru mediu (a rămas mai puțin de o treime din cât era) și a crescut cel pentru SRI. Tâmpiți! Suntem niște tâmpiți. Ăștia ne fac colonie și noi ne smiorcăim că spitale, nu catedrale, ca oile.

Și hai să zicem, vă bucurați că nu mai ia BOR bani, ok, pot accepta asta, însă de aici până la a zice că ce guvern mișto avem pentru că a făcut treaba asta, în condițiile în care sunt niște odioși deloc competenți și în condițiile în care prioritățile sunt cu totul altele, e prea mult. A, nu știți care ar fi prioritățile? Poate că ar trebui să ne gândim la încetarea înstrăinării resurselor și a pământului, ca prim pas. Cu părere de rău, tura asta chiar fac curat în listă.

Și ăia care vă bucurați că sunt creșteri salariale cică semnificative, știți ce atrage după sine această majorare? Și da, eu vreau ca ăia 50 de bani care s-ar fi dus lunar, din salariu, la BOR, să rămână la BOR, nu să îi finanțez pe ăia care mă urmăresc pe facebook, îmi ascultă telefonul și stau pitiți pe după copaci când organizăm ceva prin centrul orașului. Și nici excursiile lui Iohannis. Și mă voi interesa cum pot face să obțin ceea ce îmi doresc.”

NapocaNews