Procurorii DIICOT fac marti mai multe perchezitii in Targu Secuiesc, la gruparea maghiara extremista „Miscarea de Tineret 64 de Comitate” (HVIM), din care face parte si Beke Istvan Attila, tanarul suspectat ca ar fi planuit sa comita un atentat terorist in timpul ceremoniilor din 1 Decembrie din acest oras.

Realitatea TV transmite ca ancheta DIICOT vizeaza acum noi persoane, printre care si Zoltan Szocs, liderul HVIM Transilvania. La perchezitii participa si echipe de genisti, care cauta dispozitive explozive sau materiale pentru fabricarea acestora.

Actiunea procurorilor DIICOT a inceput marti dimineata, iar pana in aceasta seara vor fi aduse la audieri mai multe persoane.

Organizatia extremista „Miscarea de Tineret 64 de Comitate” este originara din Ungaria, insa activeaza si pe teritoriul Romaniei, in judetele Covasna, Harghita, Mures si Cluj, sub denumirea de HVIM Transilvania. Din 2014, presedintele gruparii din tara noastra este Zoltan Szocs, de origine maghiara.

Pe data de 1 decembrie, procurorii DIICOT l-au retinut pe Beke Istvan Attila, suspectat ca planuia sa detoneze o bomba in timpul manifestatiilor de Ziua Nationala din Targu Secuiesc. Tanarul a fost ulterior arestat preventiv pentru 30 de zile.

Mitingurile de solidaritate cu Beke Istvan Attila, arestat pentru terorism, continuă zilnic.

NapocaNews

 

miting-beke-820x300