Președintele Cehiei a susținut de Crăciun în presă ceea ce editorialistul Ionuț Țene de la NapocaNews o spune din 27 august 2015: Criza refugiaţilor e de fapt o invazie musulmană organizată. Presedintele Cehiei, Milos Zeman, a declarat sambata ca in opinia sa actualul val masiv de migranti ce vin in Europa este de fapt o „invazie organizata” si le-a sugerat tinerilor din Siria si Irak sa „puna mana pe arme” si sa lupte in tarile lor impotriva jihadistilor.

„Sunt ferm convins ca avem de-a face cu o invazie organizata si nu cu o deplasare spontana de refugiati”, a mentionat Zeman in mesajul sau de Craciun (foto), informeaza AFP.

El a admis ca trebuie sa manifestam compasiune fata de cei care intr-adevar sunt refugiati, copii, batrani sau bolnavi, dar nu si fata de acei barbati tineri care, in loc sa-si apere tara, fug in Europa.

„Majoritatea imigrantilor ilegali sunt barbati tineri, cu o stare buna de sanatate si necasatoriti. Ma intreb de ce ei nu pun mana pe arme sa-si elibereze tara de Statul Islamic”, a indicat liderul ceh, avertizand totodata ca sosirea acestora in Europa nu face decat sa avantajeze gruparea jihadista.

Teroristi infiltrati printre refugiati? Germania cere Europei sa recapete controlul asupra frontierelor

El a evocat in acest context exemplul cehilor care si-au parasit tara in timpul ocupatiei naziste ca „sa lupte pentru libertatea tarii lor, nu pentru a primi ajutoare sociale in Marea Britanie”.

Conform unui sondaj recent, aproape 70% dintre cehi se opun primirii refugiatilor.Potrivit datelor ONU, 69% dintre migrantii sositi anul acesta in Europa sunt barbati, cei mai multi tineri, si numai 18% copii si 13% femei.

NapocaNews

innocence-muslim