O delegație a extremei drepte europene condusă de unul din liderii extremiștilor europeni, olandezul Marcel De Graaff (Partij voor de Vrijheid), vine vineri la o reuniune la București. De Graaff este co-președinte al grupului „Europa Naţiunilor şi Libertăţii“ din Parlamentul European împreună cu liderul Frontului Național din Franța, Marine le Pen.

Vineri 18 decembrie, între orele 11.00 şi 14.00, la sala Nicolae Bălcescu din Palatul Parlamentului va avea loc o acţiune organizată de grupul „Europa Naţiunilor şi Libertăţii” – grup de extrema dreaptă din Parlamentul European, condus de „celebra” Marine Le Pen. Conform informaţiilor pe surse, de închirierea săli şi de celelalte formalităţi necesare s-a ocupat europarlamentarul Laurenţiu Rebega, fostă mare speranţă a Partidului Conservator, trecut în prima decadă a lunii iulie 2015 în grupul „Europa Naţiunilor şi Libertăţii”, unde este şi vicepreşedinte. Delegaţia extremei drepte este condusă de olandezul Marcel De Graaff (Partij voor de Vrijheid) care împreună cu Marine Le Pen este co-preşedintele grupului „Europa Naţiunilor şi Libertăţii”. Numele celor care vin împreună cu De Graaff nu sunt încă date publicităţii, dar conform unor informaţii neoficiale vor fi unii dintre consilierii şefei extremei drepte din Franţa, Marine Le Pen.

Conform unor informaţii care circulă în anumite medii politice, sunt câţiva români invitaţi la acţiunea de vineri. Invitat principal ar fi colonelul în rezevă Mircea Dogaru, liderul Sindicatului cadrelor militare în rezervă şi cunoscut apărător al fostei guvernări şi contestatar al celor ce se opuneau ei. Despre Dogaru se fac referiri că s-ar afla în relaţii cordiale cu ideologul rus, promotor al „Eurasiei”, Aleksandr Dughin. Conform surselor, pe lista invitaţilor s-ar mai afla şi fostul şef al marelui Stat major al Armatei de acum 20 de ani, generalul Mircea Chelaru, fostul realizator al emisiunilor militare la TVR şi în prezent invitat la unele televiziunide ştiri, Valeriu Pricină, Dorin Cojocaru, directorul executiv Asociatia Patronală Română din Industria Laptelui, Alex Jurconi, fost președinte al Federaţiei Nationale Pro Agro, George Simion, promotor al unirii României cu Moldova şi organizator al unor manifestaţii de ambele maluri ale Prutului.La conferință a fost invitat și Marius Trancă, directorul site-ului Nationalisti.ro.Contactat de Napocanews.ro, naționalistul Marius Trancă a declarat că refuză invitația de a participa  la întrunirea de la București.

Marii absenți de la întâlnirea extremei drepte europene de la București de vineri sunt deocamdată adevărații lideri ai partidelor naționaliste din România și recunoscute de români Partidul România Unită și Partidul Noua Dreaptă: Bogdan Diaconu și Tudor Ionescu.

NapocaNews

noua dreapta 2015 cluj2