Cultura și Biserica Națională… Ultimele redute. Dărâmate acum de un guvern fățiș anti-românesc. Dărâmate din pix mai rău decât ar fi făcut-o și un seism! Căci, la cutremure cad doar zidurile, ce pot fi reclădite, dar acum sunt dărâmate și aruncate în disoluție stări, fapte, atitudini. Se închid reviste de cultură, se desființează librăriile de elită unde titanii Culturii au pășit scriindu-și nemurirea în filele neamului românesc, se strivește sub talpa „tehnocrației”, această etichetă pompoasă ce pare a mascha anti-românismul, Biserica Strămoșească.

Și nu, nu este vorba de bani! Nu este vorba de lipsa resurselor financiare. Pentru că, deși se taie subvențiile în cultură și, posibil, la nivelul cultelor (pentru construcţia sau modernizarea lăcaşurilor de cult), banii pe care românii îi vor da statului, ca impozite și taxe, vor rămâne cel puțin la același cuantum. Adică suficienți pentru funcționarea unei țări, dar insuficienți pentru finanțarea șorosist-devorantă a fundamentelor țării…

Este vorba de construirea de către tehnofarnarioții lui Julien Cioloș, acest arpagic franțuzit pus în capul treburilor de la Palatul Victoriei (lor!), a unei victorii clădită din cenușa unui Colectiv, a acelei țări pe care o vrea Cotroceniul. Ca o scenă dramatică de act final pe care o vrea spectatorul „neamț”, Oha… Cu actori care să asigure pe scena teatrului (nu „foarte mic”, ci exclusivist!) de la Cotroceni reprezentații doar pentru a distra camarila nemțească. Iar actorii, acolo unde nu ajunge publicul, ar fi trebuit să refuze „generozitatea” de clan, franco-nemțească, a amestecului nebutaforic Werner-Julien.

Suntem în fața, nu a unor delicate botnițe, ci sub agresiunea tălpilor de bocanci strivind românismul. Românilor li se ia dreptul la Cultură. S-au închis Cinematografe, s-au pus lacătele pe sălile de teatru, se aruncă în rugină porțile bisericilor. Pentru că, fără suficienți bani, bisericile vor începe și ele să-și pună lacăte. E drept, nu au vitrine din care să rânjească „democratic” afișele închiderii de către polițiile locale (iată, noua miliție a spiritului, cu agenți locali proveniți din ospătarii maidanezo-comunitari de altădată, instituție devenită organ al cenzurii la îndemâna puterii!).

Și da, proate că mâine aceiași putere va decide că românii nu mai trebuie să citească nici ziare. Pentru că, de 1 Decembrie, Ottovlădica (I)oha a decis că și presa are o problemă și trebuie să se reformeze! Și mult prea ușor acceptăm aceste apostile de nemulțumire ale șasului. Pentru el, tot ce-i românesc pare a avea o problemă. Nimic din ce-i românesc și sfânt nu-i place! Strâmbă din nas la mirosul cinematografelor și teatrelor vechi, se încruntă la vederea tarabelor, nu doar cu ziare, ci afișând și ultimele reviste de cultură, amenință fățiș presa (unde sunteți voi, dulăii de pază ai democrație?!) și pare să nu-i cadă bine privirii nici măcar bisericile.

În doar câteva zile, antihristul Remus Cernea aproape că a devenit ideologul acestei puteri. Deși Vasile Dâncu trâmbițează pe post de reformator ca o sirenă căreia nu-i găseste nimeni întrerupătorul, în practică se pun aberațiile de curcubist ale neomului cernit. Iar ceea ce Remus Cernea se străduia să promoveze prin lege, recte (!) tăierea banilor Bisericii Ortodoxe, aproape că a făcut-o misionarul misa Julien Soros. Într-o luptă schizodă cu simbolurile pe care ar trebuie să le apere din fruntea treburilor țării. Dar nu, direcția „ciolosistă” este: fără Cultură, fără Religie! Fără nimic care să ofenseze, nu iudeii antihristi ai fanarariotehnocratismului guvernamental, ci probabil miile de refugiați pe care guvernul îi înțolește la granițele țării.

Avem un președinte lutheran și un premier ateu cu aplecații misa… Unul are votul nostru. Dar nu pe vecie! Și, mai ales, nu pentru a păstori acest curent anti-românesc. Al doilea este ateu, dar și promotor al curcubismului LGTB! Căci, alminteri, de unde această aliniere la tezele lui Remus Cernea? Julien Soros nu are însă legitimitatea a nici unui vot din partea noastră. Și nu trebuie să-i permitem să decidă ce să finanțeze din banii noștri. Un ateu care să hotărască în numele milioanelor de români ortodocși plătitori de taxe și impozite!

Or, dacă nu ne facem vocea cunoscută, acum, când curentul postColectiv îndreptat împotriva BOR a fost deturnat sub forma unui atac împotriva Bisericii Strămoșești, mâine va fi poate prea târziu. Căci despre un atac la ființa Bisericii Noastre este vorba, nu de polițe plătite Patrarhului și anumitor cleri, cu bunele și relele lor. În plus, dacă nu ne-am mai finanța biserica de stat, prin decizia unui neales politic, numit de la Bruxelles, restul cultelor vor avea tendința unei reprezentări egale. Or, poate facem și o federație de culte în care ortodoxismul să devină o enclavă, nu?! O enclavă mărginită eventual de semiluni și stele în colțuri!

Da, votul de blam împotriva politicienilor a fost punctat! Dar lucrurile trebuie să se oprească aici. Pentru că, buni sau răi, politicienii sunt aleșii noștri și au legitimitatea poporului, și nu trebuie înlocuiți prin deciziile de învestitură din afara țării a unor protectori a intereselor de la Bruxelles și ale multinaționalelor străine!

Cezar Adonis Mihalache –Naţiunea

Catedrala-Manturii-Neamului